SHARE Sofia 2018 събира водещи архитекти от 16 страни

София ще бъде домакин на 6 и 7 юни на SHARE Sofia 2018 – международен форум, който ще събере водещи архитекти от световни архитектурни бюра. Лекциите им ще бъдат посветени на иновациите в архитектурата и инженерството, изследванията на нови материали и технологии за проектиране на интелигентна и устойчива среда.

В събитието ще участват архитекти и инженери от 16 държави (Италия, Турция, Великобритания, Румъния, Иран, Полша, Холандия, Франция, Украйна, Белгия, Македония, Албания, Сърбия, Косово, Черна Гора и България), които ще представят тенденциите в съвременната архитектура чрез своите най-нови проекти. Председател на SHARE Sofia 2018 е председателят на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов.

Имената на участниците включват някои от най-награждаваните в световен мащаб архитекти: арх. Йън Ричи – основател на Ian Ritchie Architects – Великобритания; арх. Юрон Шипър, партньор в Orange Architects – Холандия; арх. Кшищов Инграден, президент в Ingarden & Ewy Architects – Полша; арх. Керем Язган, партньор в Yazgan Design Architecture – Турция; сър Филип Самин, основател и партньор в Samyn and Partners – Белгия; арх. Анук Леджендре, партньор в X-TU Architects – Франция; Колин Боул, дизайнер на осветителни тела, Великобритания. Най-голямата архитектурна звезда между гостите е японският архитект Соу Фуджимото.

По време на SHARE Sofia 2018 ще бъдат представени и 16-те номинирани проекта от първото издание на Българските архитектурни награди. В конкурса участваха 41 проекта, осъществени през първите 10 години от членството на България в ЕС. Международното жури, съставено от водещи имена в световната архитектура, ще определи големия победител и 4 специални награди. Те ще бъдат връчени на специална церемония на 7 юни.

Подробности за събитието.

Може да харесате още...