Шедьоври от дърво придават живот на мансардата!

Прекрасните стаи на последните етажи на сградите имат индивидуална и уникална за всяко помещение атмосфера. Освен с изглед, нетрадиционни чупки, скатни стени и триъгълни ъгли, таванските стаи могат да спират дъха и да предизвикат възторга Ви и с красив интериор с много акценти от дърво.

Лесно за обработване и отличен топлоизолатор, дървото като материал дава простор и полет на въображението, и пасва на съживените и разчупени тавани.

Исторически погледнато, дървото е първият материал, който се използва в строителството. Той е по-лесен за преработване от камъка, и представлява напълно възобновяем материал. От технологична гледна точка, ценни за строителството качества на дървесината са нейната отлична изолация, трайност, въздухообмен и здравина.

Именно тези качества са предопределили дървото като основен материал за изработката на покривни прозорци ВЕЛУКС – прозорци, които придават нов облик и вдъхват живот на таванските помещения.

Но не само с красота и уникален дизайн се открояват продуктите на ВЕЛУКС. В продължение на повече от 65 години ВЕЛУКС проектира и произвежда покривни прозорци с изключителна здравина, които да устоят и на най-неблагоприятните климатични условия. Преди да бъде изведен на пазара, всеки продукт се подлага на множество тестове. Ето защо ВЕЛУКС е предпочитаната марка покривни прозорци и световен лидер в тази област.

Всички покривни прозорци на ВЕЛУКС са изработени от здраво ламинирана борова дървесина, изключително устойчива на всякакви климатични условия, и обработена с импрегниращ слой, защитаващ дървото от гъбички и плесени. Повърхността на дървения материал е защитена и с грунд на водна основа, както и един или два слоя лазурен лак които осигуряват устойчивост на влага, универсалност и лесна поддръжка на покривните прозорци. В допълнение прозорците са предпазени със специална алуминиева обшивка, която се застъпва с другите покривни материали и по този начин запазва дървения прозорец от влагата и температурните амплитуди.

За вътрешната част на своите покривни прозорци ВЕЛУКС също използва естествена, иглолистна светла дървесина, която мирише на борова гора. Седейки до покривните прозорци ВЕЛУКС в стаята точно под тавана, човек се чувства като в горска къща, заобиколен от чистотата и топлината на природата, независимо от времето навън.

Класика в жанра! Моделът GGL e най-разпространеният покривен прозорец в продуктовата гама на ВЕЛУКС. Горното управление осигурява лесно и плавно опериране и Ви дава възможност да поставите мебели точно под прозореца. В допълнение, моделът разполага с изключителен вентилационен отвор, който е интегриран в “easy-lock” дръжка. Така можете да вентилирате стаята, независимо от атмосферните условия.

През всичките години – от създаването си до днес, във философията на ВЕЛУКС е залегнала грижата за клиента и околната среда. Ето защо, за да задоволи всеки вкус, ВЕЛУКС създаде и белият, полиуретанов прозорец със сърцевина от скандинавска борова дървесина. Крилото на прозореца е една, монолитна част без снадки и шевове. Такава е и касата на прозореца. Това прави модела GGU изключително здрав и устойчив на износване във времето, като същевременно му придава елегантен и изчистен вид.

В долната част на крилото има вградени канали, отвеждащи конденза навън, над покривното покритие (керемиди, шиндли, ламарина и т.н.)

Това прави полиуретановият ВЕЛУКС прозорец изключително подходящ за помещения с висока влажност – бани, кухни и т.н. Моделът GGU се използва изключително успешно и  в стаи и офис помещения, независимо от предназначението им.

В един миг сред природата! Изключително интересен продукт на ВЕЛУКС е уникалният покривен прозорец-балкон GDL Cabrio®. Простотата и функционалността на GDL Cabrio са наистина забележителни! В рамките на 10 секунди превръщате прозореца си в балкон с навес.

Вертикалните елементи VFE се свързват с покривни прозорци, посредством специална обшивка. Те предлагат така желаната екстра – гледка към двора! С ламинирано вътрешно стъкло, те представляват сигурна защита в стаи, където играят малки деца. Освен прекрасната гледка вертикалните елементи осигуряват допълнителна светлина и усещане за простор в помещението.

Поради изключителните му качества и уютът, който създава, дървото продължава да бъде съществен елемент в съвременната архитектура. Красивите акценти от дърво в една модерна къща от желязо и бетон й придават човечност и топлина.

Създавайки покривни прозорци с незаменимо качество и дизайн, ВЕЛУКС Ви дава възможност да осигурите комфорт и уют на своя дом и да се почувствате по – близо до природата.

Може да харесате още...