Широкоформатният гранитогрес Techlam® – иновация, съчетаваща естетика и функционалност при фасадното облицоване

Като дългогодишен представител на висококачествени материали за окачени вентилируеми фасади, Вента Груп умело подбира продуктите, които предлага на своите взискателни клиенти. Неслучайно един от тях е Techlam® Ceramics, продукт на испанската международна компания и световен лидер в сектора на естествените камъни Levantina.

Techlam® е революционен широкоформатен гранитогрес с изключително малка дебелина от 3 мм, тегло 7,1 кг./м² и с размери до 1000х3000 мм. Благодарение на тези характеристики и голямото разнообразие от декори, този продукт предоставя уникални решения в областта на архитектурата и интериорния дизайн. Големият формат на плочите в комбинация със стъклофибърна мрежа прави Techlam® изключително устойчив и подходящ за окачени вентилируеми фасади, както и за реновиране на съществуващи сгради.

Techlam

Techlam® е синоним на качество, елегантност и изтънченост. Създава нов стандарт за порцелановите продукти, способни да изграждат пространства, които са натоварени с индивидуалност и уникалност. С богатата си гама от цветове и естетическите си възможности тази облицовка, многообразна като малко други, е в състояние да задоволи и най-взискателните архитектурни и декоративни нужди.

Едно от най-важните качества на гранитогреса е ниската му пористост, на която се дължи феноменалната му твърдост. Той се отличава с голяма механична устойчивост и здравина. Химическите продукти, като разтворители, дезинфектанти и детергенти не променят повърхността му. В резултат на рекордно ниското му водопоглъщане, което се дължи на високата му плътност, водата няма как да навлезе във вътрешността на материала и да го разруши. Това допринася за изключителната му студоустойчивост, която достига до –50°С.

Към предимствата на широкоформатния гранитогрес Techlam®  трябва да добавим и това, че той е устойчив на ултравиолетово лъчение и не изменя цвета си с времето, не гори и при пожар не изпуска дим или токсични вещества. Той е 100% естествен продукт, щадящ околната среда. Може лесно да се рециклира за производството на агрегати или подобни продукти, което го прави екологически чист и безопасен.

Широкоформатният гранитогрес Techlam® е високотехнологично решение не само за фасади, но и за подове, стени, плотове и мебели, където е възможно да се създаде концептуализация на интегрални проекти с помощта на един керамичен материал. Повърхността на този материал може да наподобява тази на естествен камък, при това не само на разпространените видове – гранит и мрамор, но и на по-редки видове, като травертин и други минерални варовици. Може да се имитира също така състарена повърхност, грубо дялан камък, дървесина и даже застинала вулканична лава. Blaze, Slate, Stone, Wood, Steel, Deco, Vulcano, Hydra и Basic са 9-те колекции, които откриват пред Вас безкрайния свят на възможности, всички еднакво динамични и завладяващи. Те показват невероятен естетически стил и диапазони с по-голяма декоративна насоченост.

В заключение можем да кажем, че сградите с Techlam®, се отличават с изключителна елегантност. Това е универсален и гъвкав материал, който се адаптира и хармонизира еднакво добре, както с модерния архитектурен дизайн, така и с обновените традиционни сгради и къщи.

За контакти и повече информация – Вента Груп.

Може да харесате още...