Щори от въглеродни влакна ще има в магазин на Apple

Филгираните ролетни щори от въглеродни влакна се сгъват около прозореца на магазина на Apple в Дубай. Тази идея е на архитектите от Foster + Partners. Със своето решение те постигат засенчване на магазина през деня. А през нощта от него се разкрива красива гледка към Бурж Халифа.

От екипа на Foster + Partners се съобразяват с дизайна на Mall Dubai, който е проектиран в традиционните арабски мащаби. Разположен на два етажа този магазин е с 56-метрова панорамна тераса, от която се разкрива гледка към най-високата сграда в света – 830-метровата Бурж Халифа. Екранът от въглеродни влакна предпазва пространството от слънцето през деня. Но в същото време той е отворен, за да осигури достъп до терасата през нощта.

Движението на тези „слънчеви крила“ сякаш имитира движението на орела, който клатушка крилата си. „Отварянето и затварянето на тези величествени слънчеви крила е аналогично на деликатен балетен спектакъл – но в монументален мащаб“, допълват от студиото. Преминавайки през тях, слънцето ще създава най-деликатните и красиви модели на светлина и сянка.

Очаква се това да е най-грандиозният Apple Store магазин в света с размера си от близо 4640 кв. м. До момента най-големият Apple Store е в Лондон, чиято площ е 3716 кв. м, или с цели 25% по-малко от Mall of the Emirates начинанието на Apple.

 

 

Може да харесате още...