Щори Velux: поканете слънцето в дома си – само когато пожелаете

VELUX

Студената зима е зад гърба ни и вече се радваме на разцъфналите дървета и чуруликането на птиците. Лятото е тук, слънцето вече е високо в небето и ще ни свети и топли все повече и повече през следващите няколко месеца.

Дългите летни дни са полезни за нашето здраве и добро настроение, но биха могли да бъдат предизвикателство за комфорта в домовете ни.

За щастие, можем да направим нещо по въпроса.

VELUX

Защита от топлина
Прекрасно е да се събудите в светла и топла сутрин, навън да се чуват чуруликащи птици и слънцето да наднича през прозореца. Не след дълго обаче, се налага да смъкнете всички щори, защото домът Ви може твърде бързо да прегрее, ако денят е горещ. Проблемът е, че когато щорите са спуснати, прекрасната дневна светлина изчезва, а въздухът вътре се загрява така или иначе.

Ако искате да запазите температурата в дома си по-ниска, трябва да отклоните горещите лъчи на слънцето, преди те да са достигнали стъклото на прозореца и да са проникнали в помещението. Можете да направите това много ефективно с външен сенник. Само вътрешни щори, колкото и да затъмняват, не могат да постигнат този ефект.

Външни сенници за покривни прозорци VELUX
VELUX предлага външен сенник за покривни прозорци. Той предотвратява прегряването на дома и помага за запазването на комфортен вътрешен климат.

Особеното за нашия сенник е, че материалът е прозрачен, така че не блокира цялата дневна светлина. Искаме да се наслаждавате на слънцето, искаме Вашите стаи да са хубави и светли – и нашият сенник позволява това. Той намалява топлината на слънцето с до 90%, но все пак позволява достъпа на дневна светлина и не пречи на нашата основна цел – светлина под покрива.

Ефективна топлинна защита и затъмняване
Друг ефективен начин за задържане на горещите лъчи на слънцето далеч от дома е външната ролетна щора. Тя не само дава до 95% топлинна защита, но също така предлага пълно затъмняване. Можете да спуснете ролетната щора на прозореца за спокоен сън в прохладна и тъмна спалня или да я оставите спусната в което и да е помещение в къщата, докато сте на работа, и да я вдигнете, когато се върнете у дома. Температурата в помещението ще бъде приятна и ще можете да се насладите на дневната светлина и гледката, без да се притеснявате от прегряване.

ВЕЛУКС покривни прозорци са фабрично подготвени за монтиране на сенници и щори, което прави инсталирането им лесно и сигурно. Можете дори да го направите отвътре. Почти всички сенници и щори се предлагат в ръчни, електрически или соларни варианти.

VELUX

Регулиране на светлината
През идните месеци на дълги, светли дни, много семейства търсят пълно затъмняване в детските стаи, за да не се събуждат малчуганите рано сутрин с първите лъчи на слънцето. Други биха предпочели да имат само частично намаляване на светлината, достатъчно, за да могат да четат любимата си книга, но не прекалено, за да ги заслепява. VELUX има решения и за едните, и за другите с гамата си от слънцезащитни продукти. Те са съобразени с разнообразни нужди и параметри, по които хората избират щорите и завесите в домовете си, като дизайн и функционалност.

VELUX

100% затъмнение
За тези, които предпочитат пълна тъмнина докато спят, VELUX предлага затъмнителни щори, които блокират светлината напълно – осигуряват 100% затъмнение.

Като цяло, ние спим най-добре, когато е тъмно. Тогава тялото се освобождава от стреса и се се зарежда с нова енергия. Далеч по- трудно е да се спи в светла стая, затова за добрия сън пълното затъмнение може да се окаже изключително важно.

Частично затъмнение
Винаги е добре контролът върху количеството дневна светлина да е в наши ръце. Термо-щорите са отличен начин да се постигне точно това. Освен топлинно-изолиращия им ефект, който може да бъде много полезен в студените дни, тези щори имат затъмнителна функция и изглеждат елегантно, благодарение на плисираната си материя. Още повече, че са напълно регулируеми и могат да се движат нагоре и надолу в каквато и да е позиция, тъй като не са фиксирани за рамката на прозореца нито отгоре, нито отдолу.

С други думи, с термо-щорите VELUX можете едновременно да си осигурите дискретност и защита срещу яркото слънце, без да спирате светлината напълно, тъй като блокирате достъпа на светлина само там, където е най-силна.

Прочетете повече за многото възможности за създаване на комфортен климат у дома и с модели слънцезащитни продукти на VELUX на www.velux.bg. Станете фен на VELUX на facebook.com/VELUX.bg.

За Групата VELUX
Групата VELUX създава по-добра жизнена среда с дневна светлина и свеж въздух на покрива. Продуктовата програма на VELUX съдържа широка гама от покривни прозорци за скатен и плосък покрив. Групата предлага и различни видове щори, сенници и комарници, инсталационни продукти, продукти за дистанционно управление и термални слънчеви колектори за вграждане в покрива. Групата VELUX, която има производствени предприятия в 11 страни и търговски компании в почти 40 страни, представлява една от най-силните марки в строителния сектор. Продуктите с марка VELUX се продават в повечето части на света. Групата VELUX има около 10,000 служители и е собственост на VKR Holding A / S, дружество с ограничена отговорност, собственост на фондации и семейство. За повече информация, посетете www.velux.com.

VELUX

Може да харесате още...