Щори за еркерни прозорци: защо са необходими

Прозорците от пода до тавана са един от основните акценти на съвременната архитектура. Те надхвърлят основните си функции и предлагат нови възможности. Тези осигуряват изключителен коефициент на яркост, естетика и изолация. И това не е всичко. Ако искате да увеличите ползите от слънцето и да се насладите на повече естествена светлина, трябва сериозно да мислите за увеличаване на площта на стъклото. Важно е да се отбележи, че тези големи прозорци често се придружават от аксесоари, които подобряват тяхната работа.

Сенници за еркерни прозорци: неизбежен аксесоар, който надхвърля основната си функция

Огромните прозорци, покриващи цялата стена, имат  способността за превръщат вътрешното пространство в храм на слънцето. Но твърде много слънце също е не е добре. В този смисъл трябва да намерим решение, така че прозорците да не се превръщат в пречка за комфорта и неприкосновеността на личния живот на обитателите. Гаранция за естетика и практичност са тентите за еркерните прозорци – идеален филтър за светлината и осигуряват ефективно термична защита като запазват неприкосновеността на личния живот на жителите.

Днес големите плъзгащи се прозорци са все по-търсени. За техния дизайн щори наистина не се препоръчват. Всеки, който иска да модулира светлината през деня, трябва да обмисли възможността за монтиране на завеси. Като допълнение към техническите им предимства, този вид покритие на прозорци вече се предлага в няколко цвята и материали.

Какви щори да изберем за еркерните прозорци?

Според специалистите, ролетните щори са най-подходящи за този тип конфигурация. Специално проектирани за големи прозорци, те ви позволяват да играете с външно осветление и да го дозирате в удобно за вас време. Пазарът предлага разнообразие от щори за този вид прозорци.


И накрая, за да подобрите ежедневния комфорт, не се колебайте да оборудвате големите си прозорци с адаптирани щори. Като допълнение към отличната защита срещу прекалено силни лъчи и ултравиолетово лъчение, те допринасят значително за пестенето на енергия през лятото и зимата.  В съответствие с вашите желания, можете да получите оптимална защита срещу външни влияния и външно любопитство.

Може да харесате още...