Щорите – ефективна бариера срещу UV лъчите и високите летни температури

DorionКогато става въпрос за контролиране на количеството светлина и слънчева радиация, постъпваща в помещението, както и за засенчване, щорите са перфектното решение. Te са ефективна бариера срещу UV лъчите и високите летни температури, защото отразяват слънчевите лъчи, предпазват обзавежданото от избледняване и интериора от нагряване. С тяхна помощ винаги може да бъде постигнато желаното ниво на сянка – чрез регулиране на ъгъла на наклона. По този начин подобрявате и комфорта в помещението. Сред най-разпространените видове щори на пазара са ламелните и роло щори. Според предназначението ламелните щори се разделят на вътрешни и външни. За да добиете представа за различните видове щори, ще ви представим малко по-подробно всеки един от тях.

Dorion

Външни ламелни щори:

Външните ламелни  щори са най-ефективния способ за ограничаване на топлинния товар от слънчевите лъчи към остъклените части на сградата. Не е за пренебрегване факта, че са и отлично  допълнение към архитектурата на всяка сграда, защото й придават съвременен и модерен вид. Ламелите са в огромна гама от дизайни, цветове и размери. Най-търсените са тип C80, тип C65 и тип Z90.

Щорите се състоят от елипсовидни или прави подвижни ламели, които са изработени от алуминиева сплав. Ламелите са с фабрично нанесено специално прахово покритие, което гарантира тяхната устойчивост на механично въздействие. Готови са да понесат всякакви ветрови и атмосферни влияния, защото притежават стабилна носеща релса, здрави странични водачи, както и вложени стълби  и ленти за задвижване, които са изработени от нишки арамит и кевлар. Стабилността на системата се допълва от алуминиевите панели за покритие  и монтажните стоманени скоби.

Dorion

Вътрешни ламелни щори:

Вътрешните ламелни щори се използват за закриване на видимостта и осигуряване на уединение. Основният продукт е ламелна щора тип С50, която се предлага в 4 стандартни цвята. При предварителна заявка палитрата от цветове е неограничена. Щорите от този вид намират приложение както в административни, така и в офис сгради. Използват се и за вграждане в двойни шумоизолирани офис преградни стени.

Dorion

Роло щори Djumbo Screen Roll:

Роло щорите са елегантно и стилно решение за всяко жилищно, бизнес или обществено пространство. Най-често се използват за панорамни и големи пространства на стъклени фасади.

Djumbo Screen Roll e щора от касетъчен тип. В нея може да се побере плат с ширина до 2.8 m и височина до 4 m, в зависимост от избрания плат. Управлението може да бъде ръчно (чрез шнур с топчета) или мотoризирано (с управление чрез радио контрол, BMS или твърда връзка мотор с бутон). Елементите за моторизация са произведени от реномирани марки като Elero и Somfy.

Научете повече за предимствата и възможностите на различните видове щори, като посетите сайта на компанията Dorion, която предлага цялостни решения в областта на офис преградните стени, автоматизираните входни решения, стъклените парапети, входните и оградни решения за дома и индустрията, системите за точково окачване на стъкла и други.

Може да харесате още...