Шумоизолирани подвижни стени – за оптимално използване на пространството

Dorion

Оптималното и рационално използване на пространството в помещенията е необходимост за всяка организация. Помещения като офиси, конферентни центрове, зали, хотели и учебни заведения се нуждаят от максимално гъвкава и ефективна експлоатация на наличните площи. За постигане на всичко това, най-често се използват шумоизолирани подвижни стени, предоставящи възможности за различни конфигурации на съществуващите пространства, които са изцяло съобразени с променливите изисквания.

Шумоизолирани подвижни стени Moveo, Variflex и Optimal

Когато става въпрос за шумоизолирани подвижни стени няма как да не споменем най-широко разпространените модели на dormakaba – Moveo и Variflex и моделите на полския производител Optimal. Dormakaba е световно разпознаваем бранд, който предоставя сигурни и интелигенти решения за достъп, създаващи удобни и ефективни инфраструктури и сгради. Присъствието на Optimal на полския пазар е от 1994 г. Към днешна дата производителят е най-големият доставчик на мобилни системи в цяла Полша. След като направихме кратко представяне на dormakaba и Optimal, идва ред и на различните модели шумоизолирани подвижни стени.

Шумоизолираните подвижни стени Moveo разполагат с двоен стъклопакет в алуминиева профилна система. Предназначени са за преграждане на всякакъв вид помещения като осигуряват висока степен на звукоизолация и комфорт. Състоят се от отделни елементи, опериращи полуавтоматично – придвижват се ръчно по релсовия път, а уплътненията в пода и тавана се разпъват автоматично. Има възможност и за независим ръчен режим на работа. Движението на Moveo е по специално проектиран алуминиев релсов профил, който е монтиран директно в стоманобетонна плоча или в изградена метална подконструкция. В допълнение, могат да бъдат монтирани и автоматични интегрирани щори.

Moveo

Moveo

Moveo

Moveo

Шумоизолираните подвижни стени Variflex гарантират изключително адаптирани решения за всяко оформление и приложение. Благодарение на елегантно комбинираната прозрачност, външния вид, звукоизолацията и лекотата на работа на системата, Variflex също се превърна в една от най-търсените системи. Моделите Variflex 88 и Variflex 100 могат да постигнат значително високи стойности на шумоизолация – Rw= 39 до 59 dB.

Variflex

Variflex

Variflex

Variflex

Шумоизолираните подвижни стени с марка Optimal дават възможност за разделяне на помещенията с голяма гъвкавост на решенията. За системите се използват модули.  Сред най-предпочитаните модели са Optimal 110 Acoustic, Optimal 110 Automatic, Optimal 110 EI15/EI30, Optimal 50 Light и Optimal 50 Glass. Могат да бъдат вградени както в еднокрили, така и в двукрили врати. Нивото на шумоизолация може да достигне до Rw=53 dB.

Optimal

Optimal

Optimal

Optimal

Научете повече за шумоизолираните подвижни стени Moveo, Variflex и Optimal като се свържете с екипа на Dorion. Компанията притежава дългогодишен опит в бранша и предлага цялостни решения в областта на офис преградните стени, автоматизираните входни решения, входните и оградни решения за дома и индустрията, както и системите за точково окачване на стъкла – тип „спайдър“ и други.

Може да харесате още...