Siegenia и Argilla Therm: сътрудничество за преход в климатизацията

Siegenia

Компаниите Argilla Therm и Siegenia обединяват своя опит, за да създадат нов тип цялостно решение за търговски сгради. Иновативната цялостна система на двамата производители е енергийно ефективна, регулира влажността, практически е неутрална по отношение на CO2 и в сравнение с конвенционалните концепции се характеризира с чувствително по-ниски разходи за придобиване и значителни икономии по време на експлоатация.

Управлението на влагата се извършва с помощта на естествени климатични одеяла, направени от модули Humid от Argilla Therm, специалист в екологичните климатични системи и продукти. Благодарение на техния хигроскопичен материал, почти въглеродно неутралните модули са в състояние да абсорбират много влага за кратко време, ако е необходимо, и да я освободят веднага щом охлаждането вече не е необходимо. Системата е устойчива, осигурява здравословно отопление и охлаждане, което е подходящо и за страдащи от алергии и астма, и предпазва строителната конструкция.

Децентрализираните вентилационни устройства на Siegenia, като например фасадният вентилатор „Aeromat VT WRG“ или стенният вентилатор „Aeroplus WRG“, осигуряват отстраняване на CO2 и вентилация според нуждите. В допълнение към вентилацията те предлагат множество функции, като оползотворяване на топлината, звукоизолация или филтърни функции и сензори.

Модерната климатизация на сградите трябва да отговаря на нарастващите изисквания извън отоплението, охлаждането и вентилацията. По-специално сигурното управление на влагата обикновено е свързано с високи разходи за монтаж и поддръжка. Точно тук влизат в действие двамата сътрудничещи си партньори.

Siegenia е представена на българския пазар от Булко.

Снимки: Siegenia

Може да харесате още...