Силно представяне на Профайн на fensterbau/frontale 2014

fensterbau/frontale 2014

Специализирано изложение в Нюрнберг fensterbau/frontale 2014: силно представяне на Профайн с висококачествени новости за клиентите

Като най-голям изложител на fensterbau/frontale 2014 със своите профилни марки КBE, Kömmerling и Trocal, Профайн отново очаква около 4.000 партньори от цял свят на своя щанд в хале 7. За компанията тазгодишното водещо световно изложение стои под особен знак. От април 2012 г. Профайн е собственост на немския частен инвеститор д-р Петер Мрозик, който освен това от една година сам ръководи развитието на компанията като управляващ собственик. Със сериозни оптимизации в оперативната дейност и нова стратегическа ориентация, в която клиентът е поставен на челно място, новият собственик върна системния доставчик на пътя на успеха.

Затова Профайн се представя изцяло по нов начин на тазгодишното изложение: с необичайна концепция за щанда и под мотото „Ние ставаме силни. За нашите клиенти“, което изразява новата стратегия на компанията. За общия успех с клиентите несъмнено допринасят значимите продуктови новости, които компанията ще представи в Нюрнберг.

Система 76 – новата „топ“ система в програмата

Система 76

С развитието на новата система за врати и прозорци със 76 мм дълбочина на вграждане – най-големия и важен проект в историята на Профайн, който за пръв път обединява трите марки в една основна система – компанията навлиза в нова ера при стандартните системи с голям обем. С дял в оборота от около 70 процента този сегмент се смята за „най-добрия“ бизнес на производителя на прозорци.

Новата основна система е на разположение на производителите на профилните марки КBE, Kömmerling и Trocal от януари 2014 г. във вариант с две уплътнения, а от април 2014 г. и като система със средно уплътнение. Развита като „най-добрата система в своя клас“, тя трябва да предложи на клиентите атрактивни пазарни шансове и заедно с това, благодарение на модулната система с висока съвместимост на стъклопакети, стомани и допълнителни профили, да направи възможни лесната обработка и удобната логистика.

В сферата на стандартния прозорец за нови сгради и при саниране „система 76“ отговаря на най-високите изисквания за топлоизолация, които по правило се достигат само при по-големи дълбочини на вграждане. Във варианта с две уплътнения системата вече достига отличния коефициент на топлопреминаване Uf = 1,1 W/(m²K), а при варианта със средно уплътнение дори още по-добрата стойност Uf = 1,0 W/(m²K). Други предимства на системата са тесни профили за големи стъклени повърхности, соларни ефекти и възможности за използване на най-модерни функционални стъклопакети с цел оптимизиране на шумозащитата.

Новата система обхваща над 50 профилни геометрии и аксесоари. Освен това са на разположение многобройни „Upgrade“ технологии за реализиране на специални изисквания по отношение на дизайна, статиката и изолацията. Следователно тук бихме могли да говорим за най-многостранната стандартна система в бранша.

Система плъзгане с повдигане „PremiDoor 88 lux“

PremiDoor 88 lux

С вратата плъзгане с повдигане „PremiDoor 88“ Профайн представя една премиум система за високи пазарни сегменти, която поставя нови измерения както в архитектурен, така и във функционален аспект, а сега може да бъде доставена и в нов вариант. Системата с дълбочина на вграждане 88 мм и петкамерни каса и крило, разположени в една равнина, се характеризира с отличен коефициент на топлопреминаване Uf = 1,2 – 1,3 W/(m²K). Със специални стъклопакети дори се достига стойност, подходяща за пасивна къща UD = 0,8 W/(m²K). „PremiDoor 88“ прави възможно изработването на елементи с височина до 2,9 метра и стандартна широчина от 6,5 м.

За приложения с още повече светлина Профайн представя в Нюрнберг новия вариант „PremiDoor 88 lux“. Тук в схема А неподвижното крило се заменя със стационарен делител и се монтира голям неотваряем стъклопакет с външни алуминиеви стъклодържатели. Резултатът е особено тесни профили от 95 мм в страничната част, които благоприятстват по-голям приток на светлина.

Иновативно пластмасово покритие „proCoverTec“

Една от целите в стратегията на Профайн е да предложи на производителите възможност за ясно диференциране сред конкуренцията. Затова компанията даде силен тласък в развитието на представеното в Нюрнберг покритие „proCoverTec“, с което конвенционалните прозоречни системи получават допълнителна стойност.

Това става възможно благодарение на използването на течна пластмаса от нов вид, с която се облагородява повърхността на профилите. По този начин прозорците получават индивидуална нотка с коприненоматова оптика, както и трайна защита от външни влияния. Трябва да се подчертаят най-вече защитните характеристики по отношение на топлинната рефлексия, стабилността на цветовете и механичното натоварване. По плътната повърхност „proCoverTec“ не се задържат замърсявания и тя лесно може да се почиства. Като цяло всичко това води до дълго запазване на атрактивността на прозореца.

Тъй като за новата технология има на разположение общо 22 цвята, ориентирани към актуалните тенденции, тя предлага многобройни възможности за оформление на всеки тип сграда. Профили с новото покритие „proCoverTec“ вече са на разположение в системите „K-vision“ (Холандия), както и „PremiDoor 70“ и „PremiDoor 88“.

Може да харесате още...