Система с шпроси за стени и врати

Dorma-Glas

Характерна особеност на бившите промишлени сгради са големите остъклени площи, разделени с шпроси. Сега системата за преградни стени на Dorma-Glas Uniquin пренася този индустриален стил от фасадата към дизайна на преградни стени и врати, изработени от стъкло.

В стари индустриални сгради със съвременно предназначение използването на стъклени стени с подходяща декорация с шпроси позволява разделянето на просторни подпокривни пространства на отделни офиси или жилищни зони.

И тъй като индустриалният стил отдавна е навлязъл в обзавеждането и декорацията на частните жилища, стъклените прегради с шпроси също са подходяща алтернатива на изчистената стъклена стена. Шпросите, плоски алуминиеви профили с дебелина 3 мм и широчина 35 мм, могат да се интегрират при планирането на нова система Uniquin или да се използват за обновяване на съществуващи стъклени системи и стъклени врати.

Dorma-Glas

Как могат да се използват новите профили в Uniquin?

Еднакви решетъчни клетки, подчертаване на отделни полета, графични шарки: всичко е възможно, тъй като наличните в складовете профили с дължина от 2960 мм се оразмеряват индивидуално на място. В случай че при изработката отрязаните ръбове са видими, те могат да бъдат адаптирани към цвета на праховото покритие с предлагания като опция щифт за ретуш.

След това профилите просто се закрепват към стъклото от двете страни с двустранно залепваща лента. С тях може да се покрие и фуга между две части. Когато се използват за врати с каси, трябва да се има предвид, че свободният ръб на стъклото от едната страна трябва да стига до уплътнението на вратата. При промяна на дизайна на помещението стъклените прегради могат лесно да се преместят или демонтират.

За Dorma-Glas

От 1978 г. компанията, базирана в Бад Залцуфлен, Германия, разработва и продава обков и системи за стъкло в архитектурата и интериорния дизайн. Dorma-Glas поддържа търговски представителства в 15 държави. В производствената си база в Бад Залцюфлен компанията има над 240 служители, заети в производството и администрацията.

Снимки: Dorma-Glas

Може да харесате още...