Система за изнесен монтаж на blaugelb Triotherm+ от Меезенбург България

blaugelb

В България всеки един архитект, инженер, конструктор, както и уважаващ себе си строител (а и по-любознателните крайни потребители) знае, че позиционирането на прозореца пред зида в областта на изолацията дава най-добрите параметри, що се касае до енергийна ефективност. Това, което не всеки знае, е, че вече има разработена, тествана, сертифицирана и използваща се система за такъв тип монтаж.

Системата blaugelb Triotherm+ позволява да се прави бърз монтаж, без загуби или ограничения в планирането и изпълнението.

Системата е  сертифицирана в клас RC2 и е преминала 32 теста за звукоизолация до 60dB за елементи с различни ширини, включително изолацията. Това позволява монтирането на елементи с високи звукоизолационни свойства без допълнителни звукоизолационни средства.

По отношение на сигурността системата blaugelb Triotherm+ играе решаваща роля. Тъй като е тествана в съответствие с инструкциите на ЕТВ, не са необходими допълнителни метални крепежни елементи за монтиране на изнесената конструкция.

Освен това системата за изнесен монтаж blaugelb Triotherm+ успешно е преминала тестовете на IFT-Rosenheim и на Passive House Institute и има сертификати от тези институции.

Системата blaugelb Triotherm+ се състой от три компонента:

blaugelb

1. Профилите blaugelb Triotherm+

Издръжливи и надеждни, профилите blaugelb Triotherm+ са проектирани специално, за да може дограмата да се изнесе в областта на изолацията. Лесно и бързо интегриране във всички фасадни системи, идеално решение за всякакви стенни конструкции. Иновативната връзка тип „лястовича опашка“ осигурява отлична фиксация и  позволява безконечно увеличаване размерите на елементите за големи конструкции. Поради лекото си тегло и компактни размери профилите нямат конкуренти по бързина и лекота на използване.

Характеристики:
– постоянно висока точност на размерите и формата;
– устойчивост на влага;
– висока якост и устойчивост на огъване;
– структурирана профилирана повърхност;
– не е необходимо предварително пробиване;
– намалява термомостовете в областта на крепежите.

blaugelb

2. Полимер хибрид blaugelb Power Fix

Използваният полимер хибрид blaugelb Power Fix не само фиксира профилите blaugelb Triotherm+ за завинтване към стената, но и повишава структурната безопасност и подобрява уплътнението между стената и профила, дори в случай на повърхностни неравности. Той има изключителна крайна адхезия (320кг/10см2) и осигурява най-високото ниво на фиксация и уплътняване.

Характеристики:
– ефективна хидроизолация и въздухоплътност, надеждна фиксация;
– отлична адхезия при различни повърхности;
– постоянна еластичност, поема неравности и деформации;
– влагоустойчивост и термоустойчивост;
– устойчивост на атмосферни условия и UV-лъчения;
– корозионна устойчивост;
– лесна обработка;
– добра пригодност към оцветяване.

blaugelb

3. Винт blaugelb FK-T30

Накрая, винтът blaugelb FK-T30 за закрепване на рамката надеждно закрепва профилите blaugelb Triotherm+ към стената. Той гарантира най-точното и безопасно механично закрепване на системата върху носещата конструкция на стената. Винтът се използва и за фиксация на прозореца към профила blaugelb Triotherm+, като не трябва да се пренатяга, за да не наруши целостта на прозоречния профил.

Характеристики:
– утвърдени на пазара крепежни елементи;
– подходящи за всички материали на рамката;
– универсален за повечето строителни материали;
– подходящ за затягане;
– отдалечен монтаж без странично подравняване.

След като рамката е монтирана и прозорецът е позициониран в нея, той трябва да бъде закрепен към профила blaugelb Triotherm+ чрез директно завинтване, без предварително пробиване, а монтажните фуги трябва да бъдат запечатани с пяна и фолиа или чрез самораздувна монтажна лента.

https://youtu.be/5FDUtgwRXuQ

За допълнителна информация посетете сайта на blaugelb или се свържете с Меезенбург България.

Може да харесате още...