Система за повдигане и плъзгане на врати с повишена защита от взлом

veka

Системите за повдигащи и плъзгащи се врати Vekamotion 82 и Vekamotion 82 Max от Veka вече отговарят и на най-високите изисквания за защита срещу взлом. И двата варианта са преминали успешно теста за клас на устойчивост RC2 в Института за прозоречни технологии в Розенхайм (ift).

За сертификацията RC2, която се прилага при сглобяване съгласно схеми A и C поради специалните характеристики на системата, Veka трябваше да разработи свои собствени независими от обкова компоненти за сигурност.

veka

„Поради тесните крила, както и безпрепятствения праг и различните уплътнителни детайли, не можехме да използваме съществуващите елементи за сигурност. Ето защо разработихме предпазен компонент за средната част, който предлага ефективна защита срещу повдигане с лост“, разказва Арне Пост, ръководител на продуктовия мениджмънт във Veka. „В зоната за влизане защитата от взлом се осигурява от компонентите за сигурност на производителите на обков. Допълнителна защита срещу взлом осигурява стоманата в централната уплътнителна лента, която е напълно завинтена към крилото. Тъй като почти всички съединения са скрити, ние намаляваме видимите винтове до минимум, което напълно запазва високото визуално качество на Vekamotion 82 и Vekamotion 82 Max.“

Снимки: Veka

Може да харесате още...