Системата FLK за течна изолация в областта на пода от blaugelb

meesenburg

Тествано и сертифицирано от ift Rosenheim, без аналог, решение за запечатване на връзки в областта на пода.

Собствената марка blaugelb на Меезенбург Груп, разработи уникално решение за уплътняване на строителни елементи за хидроизолация на сгради. Уплътнителната система blaugelb FLK е разработена специално за уплътняване на долната връзка на дограмите на нивото на пода към стенни компоненти.

Идеална адхезия с битумни изолации!

Веществата, използвани тук, трябва да са съвместими със съществуващия хидроизолационен слой и така се предотвратява проникването на вода и навлизането зад хидроизолационните слоеве.

С правилното прилагане на уплътняващата система blaugelb FLK, строителят или фирмата подизпълнител гарантира безопасността на тестваното решение, което е сертифицирано от строителната инспекция и е интегрирана система. Функционирането на системата и нейното съответствие с изискванията на строителния кодекс за материали и изпълнение бяха тествани и потвърдени от Института за изпитване на строителни материали в Брауншвайг.

Уплътнителната система blaugelb FLK е съвместима със:
– системата blaugelb Triotherm+;
– система за свързване All-In-One blaugelb;
– прагова система blaugelb;
– blaugelb уплътнителни продукти за свързваща фуга.

Компонентите на системата blaugelb FLK са:
– blaugelb FLK течна изолация;
blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите;
blaugelb FLK праймър/грунд за твърдо PVC;
blaugelb FLK праймър/грунд Special;
blaugelb FLK праймър/грунд за метал 400 ml;
blaugelb FLK праймър/грунд за PVC (фолиа, листове и др.);
blaugelb FLK праймър/грунд за поправки;
blaugelb FLK мрежа;
blaugelb FLK кварцов пясък;
blaugelb FLK комплект с инструменти.

meesenburg

Течна изолация blaugelb FLK

Течната изолация blaugelb FLK е еднокомпонентна течна синтетика на базата на полиуретан за уплътняване на елементи на нивото на пода в зони в контакт със земята, балкони и лоджии в съответствие с DIN 18531 и DIN 18533. Водоустойчивата уплътнителна смес се използва за нанасяне върху съществуващата, експертно обработена хидроизолация в основата на фасадата.

Течната изолация blaugelb FLK е част от продуктовата гама от blaugelb FLK система и е предназначена за използване върху повърхности.

Предимства на продукта:
– 1C продукт, готов за употреба;
– преодолява празнината между хидроизолацията на сгради и монтажа на елементите;
– много добра обработваемост;
– без разтворители и изоцианати;
– без мирис, водоустойчив и силно еластичен;
– UV-устойчиви;
– да се използва специално с продуктите на blaugelb FLK система;
– за уплътняване на повърхности, дори вертикално;
– устойчив на влага и температура;
– съвместим с всички уплътнителни продукти на blaugelb;
– съвместим с всички продуктови системи на blaugelb;
– подходящ за стандартни строителни повърхности*;
– клас на строителни материали E (DIN EN 13501-1);
– тестван от MPA;
– произведено по ISO 9001:2015-съвместима система за качество.

*Вижте списъка „Подготовка на основата“, извършете подходящи предварителни тестове.

meesenburg

Течна изолация blaugelb FLK за приложение в областта на ъглите

Течната изолация blaugelb FLK за приложение в областта на ъглите е еднокомпонентна течна синтетика на базата на полиуретан за локално уплътняване на елементи на нивото на пода в зони в контакт със земята, балкони и лоджии в съответствие с DIN 18531 и DIN 18533.

Смесена е с влакна от фибростъкло и по този начин има по-здрава структура и повишена стабилност, например в труднодостъпни ъгли и жлебове, където не е възможно използването на уплътнение с подсилване.

Течната изолация за приложение в областта на ъглите е част от системата за запечатване blaugelb FLK и е предназначен само за локализирана употреба, а не за запечатване на голяма площ съгласно ETA.

Предимства на продукта:
– в подсилена с влакна от фибростъкло;
– стабилен, за локално използване на труднодостъпни места;
– 1C продукт, готов за употреба;
– без разтворители и изоцианати;
– без мирис, водоустойчив и силно еластичен;
– UV-устойчиви;
– да се използва специално с продуктите на blaugelb FLK система;
– много добра обработваемост;
– устойчив на влага и температура;
– подходящ за стандартни строителни повърхности*;
– клас на строителни материали E (DIN EN 13501-1);
– произведено по ISO 9001:2015-съвместима система за качество.

* Вижте списъка „Подготовка на основата“, извършете подходящи предварителни тестове.

meesenburg

Праймър/грунд blaugelb FLK за твърдо PVC

Грундът за твърдо blaugelb FLK PVC е базиран на акрилатна дисперсия и служи като адхезивен агент за основи, изработени от твърд PVC (напр. PVC прозоречни профили) с уплътнителната система blaugelb FLK. Само за употреба в комбинация с blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Грундът за твърдо blaugelb FLK PVC може да се нанесе бързо и лесно. Може да се установи сигурна адхезия към елементи, изработени от твърд PVC, като профили за рамки на прозорци.

Грундът за твърдо blaugelb FLK PVC може да се използва и върху основи, които са снабдени с PVC ламинирано фолио (напр. Renolit, Hornschuch).

Предимства на продукта:
– 1C продукт, готов за употреба;
– бързо втвърдяване;
– адхезивен агент специално за blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите;
много ефикасно;
– дозира се лесно.

meesenburg

Праймър/грунд blaugelb FLK Special

Праймър/грунд blaugelb FLK Special е адхезивен агент за трудни основи, като различни пластмаси (FPO, TPO, EVA) и каучук (EPDM) със системата за запечатване blaugelb FLK. Само за употреба в комбинация с blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Благодарение на бързото си съхнене blaugelb FLK праймър/грунд Special може да бъде покрит бързо.

Благодарение на течната си форма blaugelb FLK праймър/грунд Special може да се нанася с четка или валяк и да се разнася бързо и лесно. По този начин се постига надеждна адхезия към основата.

ВАЖНО: Не е подходящ за основи от битум!

Предимства на продукта:
– 1C продукт, готов за работа, много добра обработваемост;
– адхезивен агент специално за blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите върху проблемни основи;
– необходимо е малко количество, много ефикасно;
– дозира се лесно;
– бърза допълнителна обработка;
– част от уплътняващата система blaugelb FLK;
– подходящ за различни пластмасови и гумени повърхности*.

*Вижте списъка „Подготовка на основата“, извършете подходящи предварителни тестове.

meesenburg

Праймър/грунд blaugelb FLK за метал 400 ml

Грундът за метал blaugelb FLK 400 ml се използва като адхезивен агент за метални основи в blaugelb FLK системата. Само за употреба blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Образува грундиращ слой върху метални основи като алуминий и стомана. Благодарение на бързото си съхнене blaugelb FLK грунд за метал може да бъде покрит бързо.

Благодарение на ниския си вискозитет blaugelb FLK грунд за метал прониква дълбоко в порите и захваща здраво в основата. По този начин се постига надеждна адхезия към основата и се спестява време, тъй като не трябва да се шлайфа.

По време на обработка е допустимо само леко запотяване на основата, тъй като blaugelb FLK грунд за метал е високоефективен.

Предимства на продукта:
– 1C продукт, готов за работа, много добра обработваемост;
– необходимо е много малко количество, високоефективно;
– бързо съхнене;
– дозира се лесно;
– намалява ръждясването;
– без съдържание на олово и хромат;
– специално съобразени с останалите продукти от уплътнителната система FLK;
– подходящ за стандартни повърхности от метална конструкция*.

 * Вижте списъка „Подготовка на основата“, извършете подходящи предварителни тестове.

meesenburg

Праймър/грунд blaugelb FLK за PVC (фолиа, листове и др.)

Праймър/грунд blaugelb FLK за PVC (фолиа, листове и др.) се използва като грунд върху уплътнителни листове и фолиа, изработени от PVC материал. Само за употреба в комбинация с blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Праймър/грунд blaugelb FLK за PVC (фолиа, листове и др.) е базиран на полиуретан. Може да се нанася бързо и лесно благодарение на течната си форма. По този начин може да се установи безопасно залепване към елементи като уплътнителни фолиа на синтетична основа.

Предимства на продукта:
– 1C продукт, готов за употреба;
– много добра обработваемост;
– течен, лесно се дозира;
– адхезивен агент специално за blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

meesenburg

Праймър/грунд blaugelb FLK за поправки

Праймър/грунд blaugelb FLK за поправки се използва като грунд и ремонтен грунд за поправка, закрепване и активиране с последващо директно нанасяне на blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите върху същия материал без шлайфане.

До възраст от 100 дни нешлайфаният повърхностен слой може да се третира директно с blaugelb FLK праймър/грунд за поправки. При по-стари слоеве трябва да се извърши проверка за конкретна ситуация.

Благодарение на бързото си съхнене blaugelb FLK праймър/грунд за поправки скъсява времето за работа. Праймър/грунд blaugelb FLK за поправки може лесно да се нанася с четка или валяк и да се разнесе бързо и лесно. Така може да се установи безопасно залепване на ремонтния слой върху оригиналния повърхностен слой.

meesenburg

Мрежа blaugelb FLK

Мрежа та blaugelb FLK, изработена от полиестерни влакна, се използва като помощно средство за изграждане на дебелината на покритието на синтетичната течна изолация от системата blaugelb FLK, ако се използва за повърхностно уплътняване в съответствие с ETA, DIN 18531, DIN 18533 и плосък покрив. Само за употреба в комбинация с blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Широчините на blaugelb FLK мрежата са измерени така, че да бъдат лесни за обработка, така че да могат да се използват бързо и лесно. Предварително оформените ъгли позволяват лесно да се покрият равни ъглови зони. Мекият нетъкан текстил може лесно да бъде надписан за отбелязване на важни размери и маркировки.

Предимства на продукта:
– готов за употреба;
– лесно се реже по размер;
– грамаж 110 g/m² съгласно DIN 18531-2:2017-07;
– универсална употреба;
– високопроизводителен размер на ролката с подходящи ширини, идеален за по-големи площи;
– лесни за използване предварително оформени ъглови елементи за вътрешни и външни ъгли;
– висока устойчивост на разкъсване;
– стабилизира и осигурява натрупване на дебелина на покритието;
– специално съобразени с останалите продукти от уплътнителната система FLK;
– подходящ за стандартни строителни повърхности*.

*Вижте списъка „Подготовка на основата“, извършете подходящи предварителни тестове.

meesenburg

Кварцов пясък blaugelb FLK

Кварцовият пясък blaugelb FLK е висококачествен материал за разпръскване за шлайфане на повърхности, които са запечатани с blaugelb FLK течна изолация и blaugelb FLK течна изолация за приложение в областта на ъглите.

Кварцовият пясък blaugelb FLK се използва така, че последващата работа може да бъде прикрепена към създаденото уплътнение без никакви проблеми. Те се сблъскват с идеален адхезивен грунд за допълнителни покрития. Покритията могат да проникнат в грапавата повърхностна структура на blaugelb FLK кварцов пясък и по този начин да осигурят добра адхезия и непропускливост.

По този начин шлайфането е последната стъпка в последователността от работни стъпки: закрепване към съществуващата хидроизолация на сградата – уплътняване на свързващата фуга – подготовка за последваща работа. Строителната площадка се оставя в идеално състояние и е разрешена безпроблемна по-нататъшна обработка.

Предимства на продукта:
– готов за употреба, много лесен за обработка;
– възможно нанасяне на ръка или с подходящ пистолет;
– избран размер на зърното;
– високо качество.

meesenburg

Комплект с инструменти blaugelb FLK

И не на последно място, това е наборът от инструменти blaugelb FLK, съдържащ всички необходими инструменти и помощни средства за лесна обработка. Това позволява бърз и безопасен старт.

Индивидуални специални артикули от blaugelb FLK Toolbox са заменяеми в рамките на продуктовата гама на blaugelb, а другите артикули се предлагат от общата гама за работилници от Meesenburg. По този начин необходимите консумативи могат да се добавят отново многократно.

 „Меезенбург България“ ООД е част от Meesenburg Group и вече четири години успешно работи и изгражда контакти със своите клиенти в областта на архитектурата, строителството и производството. Имаме офиси в София, Пловдив и Бургас. Продуктите, които предлагаме, са насочени към фасадните решения, обков и аксесоари за врати и прозорци, контрол на достъп, системи за вентилация и отвеждане на дим, слънцезащитни решения, перголи  и други. За допълнителна информация и услуги посетете нашия сайт или се свържете с нас на посочените в сайта ни контакти.

Разгледайте и нашият 3D шоурум, разработен за архитекти, проектанти, конструктори и строители, в който може да видите и останалите сертифицирани системи на компанията.

Може да харесате още...