Системите на Jansen в комплекс Ранчо 6

 Jansen

Системата VISS на Jansen съчетава елегантност, технически умения и икономическа ефективност, за да превърне отварянето на петметровата въртяща се врата в комплекса Rancho 6 в истински спектакъл. Други системи VISS са използвани за фасадата и страничните врати, за да завършат проекта.

Горещина и студ, висока влажност, проливни тропически дъждове и живописен пейзаж: архитектите на този имот в Мексико е трябвало да се съобразяват с множество фактори. Въпреки това използването на широкомащабната врата VISS Pivot им позволява да реализират своята проектна концепция без компромиси.

Големите прозорци и въртящите се врати от пода до тавана на фасадите на сградите с двускатни покриви са отличителни черти на комплекса Rancho 6. Когато са затворени, въртящите се врати имат вид на стъклена стена, заобиколена от модерни профили.

 Jansen

Размерите и произтичащото от тях тегло на тези врати изправят конструкторите пред сериозни предизвикателства. Всеки панел е висок пет метра и широк 2,5 метра, което означава, че той тежи около един тон. Използваната фасадна система VISS осигурява безпроблемна и надеждна експлоатация през следващите години.

Снимки: Jansen

Може да харесате още...