Олекотена фасада от естествен камък върху алуминиева подложка от Kalzip

Skinrock

Немската компания Kalzip предлага рентабилна алтернатива на традиционните вентилирани окачени фасади с новата си фасадна система Skinrock от естествен камък . След първите тестове с прототипи, направени от ламинат от естествен камък, тази много по-лека система може да се очаква да има значителни предимства пред конвенционалните методи на строителство.

Skinrock

Skinrock е стенна облицовка, направена от истински естествен камък от истински кариери. Както в случая с дървения фурнир, камъкът се обработва индустриално на тънки слоеве и след това, с цел здравина и стабилност, се монтира върху стабилен полиестерен носещ филм, подсилен от стъклени влакна.

Skinrock

Ламинатите от естествен камък са с дебелина от 1,5 до 2 мм и следователно са изключително леки. Така общото тегло на фасадната конструкция от естествен камък (около 2,80 кг/м²) и фасадната система (5 до 6 кг/м²) е общо от около 8 до 9 кг/м². Стандартните размери са 120х60 см и 250х120 см, но при поръчка могат да се изработят и извънгабаритни формати. С общо 17 различни декора, изработените от естествен шифер и кварцит, плочите са с нюанси от елегантно сребро до зелено и от сиво до черно. Така архитектите и проектантите имат още по-разнообразни възможности за избор на дизайна на фасадите.

За повече информация: Kalzip

Вижте също...