Скрити крепежни елементи в Центъра за биоразнообразие Naturalis

Naturalis

Новият Център за биоразнообразие Naturalis в Лайден, Холандия използва в атриума си 11 000 комплекта скрити скоби на производителя Fastmount. Пространството е с височина 36 метра и е облицовано с решетъчни панели.

Архитектите от Neutelings Riedijk Architects си сътрудничат с модния дизайнер Ирис ван Херпен при проектирането на Naturalis. Сградата обхваща общо около 38 000 м², от които 18 000 м² са били ремонтирани, а площта на новото строителство е 20 000 м².

Naturalis

При довършването на интериора Harryvan Interieurbouw използва системи за монтаж Fastmount, за да прикрепи сигурно панелите, без да се виждат фиксиращите елементи. Панелите, които облицоват решетъчния 36-метров атриум, са изработени от 18 милиметров дъбов фурнирован MDF, монтиран върху MDF подложка с дебелина 15 мм. Използвани са общо 11 000 комплекта PC-F1A + PC-M2H/PC-VMX от стандартната серия на Fastmount.

Naturalis

„Имахме нужда от твърдо и скрито фиксиране на стенните панели, което лесно бихме могли да програмираме на нашата CNC машина според модела и формата на панелите. Fastmount разполага с широка гама от скрити фиксиращи скоби, които перфектно пасват на работата ни. В Naturalis в Лайден използвахме 11 000 комплекта скрити скоби за стенните панели от дъбов фурнир в зашеметяващия атриум“, коментира Петер Дийкман, инженер в Harryvan Interieurbouw.

„Naturalis демонстрира колко от нашите клиенти  използват днес CNC обработка за своите панели в мащабни проекти и колко безпроблемно нашите клипси могат да бъдат интегрирани, за да ускорят времето за инсталиране“, казва Грег Кели, управляващ директор и ръководител на иновациите в Fastmount.

Naturalis

Компанията от Нова Зеландия празнува своята 15-та година като производител на водеща в света система за монтиране на скрити панели. Проектът Naturalis показва как продукт, проектиран някога за бизнеса със супер яхти, успява да се придвижи с успех в ново поле на реализация в световен мащаб, като същевременно поддържа производството в Нова Зеландия.

Може да харесате още...