Слънцезащита с текстилни екрани

Sonnenschutz 1

В огряните от слънце помещения винаги има нужда от добра слънцезащита. Тя трябва да осигури ефективно използване на дневната светлина, да поддържа приятен прохладен климат в помещението и в същото време да издържи проверката на времето. От немската компания heroal имат решение за това – „цип“ екранът heroal VS Z, както и свързаните с него варианти heroal VS и heroal VS C, предлагат системи за защита от слънце, които отговарят на тези изисквания и са еднакво подходящи както за големи обекти, така и за частни домове.

Отразявайки слънчевата светлина, heroal VS Z гарантира до 75 процента намаляване на слънчевото лъчение, без да се налага лишаване от естествена дневна светлина. Ултравиолетовото лъчение се намалява дори с до 98 процента. По този начин системата осигурява приятен вътрешен климат в горещите дни и позволява регулиране на климата в помещението. Специалната устойчивост на вятър прави heroal VS Z особено здрава и надеждна система.

Решения с гъвкави възможности

Вариантите за дизайн на heroal VS Z са разнообразни, защото текстилният „цип“ екран се предлага в широка гама от видове тъкани и цветове, дизайн и прозрачност – от непрозрачен до прозрачен. При поискване се предлагат и тъкани без PVC. Тъй като текстилът е изработен от стъклени влакна със специално покритие или високоякостен полиестер, в зависимост от избраната материя, той е водоотблъскващ, не задържа мръсотия, дишащ, устойчив на UV лъчи и образуване на мухъл и предлага дългосрочно решение, гарантиращо продължителна употреба и надеждна функционалност.

Sonnenschutz 2

За да съответства цвета на слънцезащитната система с този на фасадата на сградата, алуминиевите релси на heroal VS Z могат да бъдат прахово боядисани според индивидуалните изисквания на клиента във всички RAL цветове, изключителните цветове на Les Couleurs® Le Corbusier или с иновативното покритие heroal SD.

Според компанията heroal VS Z е устойчив на вятър дори при големи засенчващи площи с широчина до 5 метра и площ до 15 квадратни метра – дори при пориви на вятъра до 145 км/ч. Това се осигурява от страничната система с цип, която гарантира стабилността на водачите.

Благодарение на малкия диаметър на намотката, heroal VS Z може да бъде напълно интегрирана във фасадната система heroal C 50 и съответно остава скрита, като осигурява оптимална визия. Системата се използва само при нужда от засенчване. Щорите се управляват ръчно чрез натискане на бутон или с дистанционно. Освен това е възможно да ги свържете в обща система за интелигентен дом, което създава допълнително удобство при управлението им. Като допълнена опция се предлага и оборудване със сензори за вятър и слънце.

Може да харесате още...