Слънцезащитно стъкло Stopray Ultra-70 on Clearvision от AGC Interpane

Glas 1

Със Stopray Ultra-70 on Clearvision AGC Interpane предлага слънцезащитно стъкло, което издига на нови нива радиационно-физическите възможности на слънцезащитата. Със селективност от 2.12 то надминава конвенционалните продукти и освен това се характеризира с изключително ниска външна и вътрешна рефлексия (отражение).

Стъклото е с изключително неутрален цвят (Ra,D = 95), пропуска максимално количество дневна светлина в помещението (с коефициент на пропускане на светлината TL = 70 процента) и със соларен фактор g от само 33 процента ефективно намалява климатичното натоварване зад стъклените фасади. Отражението на светлината вътре достига ниските 11 процента, а навън се отразяват 10 процента от светлината. Посочените стойности се отнасят за двоен стъклопакет, но продуктът се предлага и като тройно изолационно стъкло.

Stopray-Ultra-70

Новото слънцезащитно стъкло е много подходящо и за по-нататъшна обработка: предлага се във всички стандартни размери, но също така и с фиксирани размери до 3,21 х 18 метра (по заявка) – това го прави идеално за реализацията и на по-сложни архитектурни проекти с огромни стъклени панели. AGC Interpane предлага и допълнителна обработка, например комбиниране с керамичен ситопечат или частично ипахромно покритие (огледални повърхности).

Предстои сертифицирането на продукта по стандарта за устойчивост Cradle to Cradle, който оценява устойчивостта на даден продукт през целия му жизнен цикъл от гледна точка на строгите изисквания на пет категории в сферата на здравето и околната среда: здравословност на материала, жизненост, възобновяема енергия, използване на вода и социална отговорност.

Може да харесате още...