Слънцезащитно стъкло Stopray Ultra-70 on Clearvision

Новото слънцезащитно стъкло Stopray Ultra-70 on Clearvision на AGC Interpane със селективност 2.12 превъзхожда конвенционалните продукти и освен това има изключително ниско външно и вътрешно отражение.

Стъклото е особено неутрално на цвят (Ra, D = 95), пропуска максимум дневна светлина в помещението (TL = 70%) и има коефициент на усилване на слънчевата топлина SHGC само 33%. С тези параметри то много ефективно намалява климатичното натоварване зад стъклените фасади. Отражението на светлината навътре е с ниските 11%, а навън се отразяват само 10%. Посочените стойности се постигат при двойна изработка, но продуктът се предлага и като тройно изолационно стъкло.

Сертифициране по стандарта Cradle to Cradle

Всички съществуващи слънцезащитни продукти от семействата ipasol и Stopray са удостоени със сертификат за устойчивост Cradle to Cradle, така че AGC Group ще сертифицира и новия Stopray Ultra-70 на Clearvision. Cradle to Cradle се използва за оценка на устойчивостта на продукта през целия му жизнен цикъл. За сертифицирането си продуктът трябва да отговаря на строгите изисквания в пет категории в областта на здравето, опазването на околната среда и възможността за рециклиране, възобновяемите енергии, потреблението на вода и социалната отговорност.

За разлика от други стъклени продукти, при сертифицирането на изолационното стъкло, съгласно Cradle to Cradle, са намесени значително повече компоненти, тъй като се сертифицира не само стъклото. Всички останали компоненти, които са необходими за изграждането на двойни или тройни стъкла, например междинни слоеве, лепила, уплътнители и др., също трябва да отговарят на съществени критерии. В резултат на това в сложния процес на сертифициране участват всички доставчици и производители, замесени в производството.

Може да харесате още...