Слънчевият салон, за който мечтаете

Sunroom 1
В продължение на 2 години Tianjin NorthGlass изгражда голяма модерна стъклена слънчева зала, която да се използва за изложби, приеми и срещи. „Поради ограниченото техническо и технологично ниво повечето традиционни слънчеви салони не са идеални. Или е твърде студено през зимата, или прекалено горещо през лятото. Решихме да използваме нашите професионални знания и технически възможности, за да създадем комфортна слънчева зала в условията на най-горещите лета и най-студени зими“, сподели Гао Чи, вицепрезидент на NorthGlass.

Модерната слънчева стая произхожда от Англия. Била е изграждана в класически и готически стил с каменна конструкция, с големи прозорци и стъклени покриви. През 1746 г. британското правителство налага висок данък „прозорец“ и само благородници с голямо богатство можели да си позволят слънчеви стаи. През Средновековието притежаването на слънчева стая е било равносилно на притежаването на луксозна вила в наше време. В края на 19-ти век стоманените конструкции и огънатото стъкло започват да се използват все повече и дизайнът на слънчевите стаи става все по-разнообразен. С навлизането в 21-ви век подобряването на общото финансово състояние и желанието на хората за висококачествен живот води до засилено търсене на слънчеви стаи. Различни конфигурации на остъкляване се използват в зависимост от времето, температурата и експозицията на слънчеви лъчи.

Стъклото на цялата конструкция на слънчевата зала на NorthGlass е разделено на три различни системни решения: покрив, югозападна фасада и североизточна фасада. За покрива са използвани панели с размери 8000 x 2000 мм от ултрапрозрачно топлоотразително огледално и нискоемисионно изолационно стъкло, което не само осигурява обилна дневна светлина в залата, но и поддържа покрива чист с години. Четирите фасади са изградени от плъзгащи се врати, които съставляват 70% от общия периметър и могат да бъдат отваряни в зависимост от желаното ниво на вентилация. Слънчевата зала на NorthGlass е с двойна стъклена конструкция с четири кухини. Oбщото тегло на стъклената структура е намалено с повече от 50% спрямо традиционните. Коефициентът на засенчване (SC стойност) на четирите фасади е 0,15, коефициентът на топлопреминаване (U стойност) е 0,4, а ултравиолетовият пропуск е близо до нула.

Постоянният вид на растителната интериорна декорация на слънчевия салон формира остър контраст с околния пейзаж, който варира в зависимост от сезона. Ултрамодерният стил дава на хората безкрайно въображение. Той носи удоволствието от красотата, позволява на хората да се къпят в естествена светлина и да се наслаждават на спокойствие и комфорт.

Може да харесате още...