Слънцезащита Selt за всяко приложение от Вента груп

Постоянно променящата се архитектура и високите очаквания на клиентите налагат все по-голяма креативност в предлагането на готови решения. Ето защо фирма Вента Груп разшири своята продуктова гама, като прибави още един международно признат бранд в своето портфолио. Наред с висококачествените облицовъчни материали за окачени вентилируеми фасади на водещи европейски компании, с които работи от години на пазара, Вента Груп вече предлага и иновативните слънцезащитни системи SELT, които дават индивидуални решения за всеки тип фасада и придават модерен и съвременен вид на всяка сграда.

Вътрешна слънцезащита

Без съмнение, хората биха предпочели естествената дневна светлина пред изкуствената. Също, за повечето от тях визуалния контакт с външната среда е от съществено значение за тяхното емоционално състояние. Въпреки тези положителни аспекти на прозорците и естествената осветеност обаче, в добре естествено осветено помещение може лесно да възникне ситуация на визуален дискомфорт, когато е твърде осветено и контрастите са твърде големи. За да се извлекат максимално ползите от естествената светлина в сградите е необходимо тя да бъде регулирана. Основната функция на вътрешната слънцезащита е да редуцира осветеността в помещенията, но не и да намалява количеството слънчева енергия, която прониква в помещенията. Вента Груп предлага на своите клиенти серия от разновидности слънцезащитни устройства за вътрешно приложения с текстилно покритие Refleksol или такива с алуминиеви ламели Venetian Blinds C50, С80.

Модел Refleksol предлага възможност за монтиране на стени, тавани, както и в прозоречни ниши, а размерите могат да достигат до 4.5 m ширина и 5.0 m височина. Това прави възможно използването им за офис, индустриални сгради и други, където има нужда от покриване на големи повърхности. Текстила позволява да се запази видимостта от вътре навън докато в същото време намалява осветеността до стойности осигуряващи оптимален визуален комфорт.

Фигура 1 – Refleksol R85

Управлението на щорите  Refleksol може да се извършва ръчно или чрез електромотор, който може да се управлява от бутон или дистанционно. В допълнение има възможност контрола на щорите да се обвърже със сензори за светлина което напълно автоматизира техния контрол.

Венецианските щори на SELT С50  за вътрешно приложение позволяват прецизно контролиране на пропуснатата светлина благодарение на възможността за плавно нагласяне на ъгъла на ламелите. Максималните размери могат да бъдат до 4m ширина и до 3.5 m височина. Както Refleksol,  контрола на C50 е възможно да се осъществява ръчно или чрез електромотор, който може да се управлява от бутон или дистанционно, включително чрез сензори за светлина.

Външна слънцезащита

Фигура 2 – Приложение на вътрешни щори Refleksol

Фигура 3 – Приложение на вътрешни щори C50

Предлаганите от Вента Груп системи на SELT за външна слънцезащита обхващат широк диапазон от архитектурни и функционални приложения. За разлика от вътрешната слънцезащита, която допринася за визуалния комфорт в помещенията, външните щори имат голямо значение и за осигуряване на оптимален температурен комфорт, като спират значителна част от слънчевата енергия извън помещението, а това от своя страна води до понижаване на температурите и до намаляване на разходите за охлаждане. Системите на SELT предлагат множество различни възможности за монтаж, респективно за връзка с фасадата на сградата, което ги прави лесни за интегрирани в проекти с множество различни архитектурни особености. Сред системите за външно приложение са Refleksol, C50, C80, Z90, Markisolette, Veranda, както и тенти. Сред изброените системи, има такива играещи ролята на щора – Refleksol, C50, C80, Z90 (имат само вертикална проекция), такива играещи ролята на щора и тента едновременно – Markisolette (имат вертикална и хоризонтална проекция), както и такива имащи ролята основно на тенти – Veranda и тентите (имат преобладаващо хоризонтална проекция). Конструкциите на всички текстилни и ламелни щори са налични във всички цветове от RAL палитрата.

Фигура 4 – Приложение на Refleksol

Фигура 5 – Приложение на Markisolette

Фигура 6 – Приложение на C80

Както за вътрешно приложение, Refleksol включва и модели за външно приложение, където максималните размери могат да достигнат до 4.5 m ширина и до 4.25 m височина, a цветовете и платовете дават избор измежду над 70 варианта. От скоро, SELT предлага на пазара и вариант, който е за скрит монтаж зад мазилката и изцяло скрива кутията на щората и самата нея в прибрано състояние, като максималните размери са 4.5 m ширина и 4.25 m височина. Това предоставя възможност системата да се предвиди и на проекти, където видими слънцезащитни устройства не биха се вписали в архитектурните изисквания. Максималните размери при скрит монтаж са 4.5 m ширина и 4.25 m височина.

Системите Refleksol, С80 и Z90 имат и вариант за монтаж под мазилка, които се скриват изцяло, когато са в прибрано положение. Капак за обслужване прави достъпа лесен в случай на нужда от обслужване, а максималните размери са 4.0 m ширина и 4.0 m височина за Refleksol и 4.5 m ширина и 5.0 m височина за С80 и Z90.

Фигура 7 – Refleksol ZiiP BOX за скрит монтаж и Фигура 8 – C90 BOX за скрит монтаж

Markisolette е система, която комбинира едновременно функциите на тента и щора и предоставя възможност за редуциране на слънчвата светлина и енергия вън от помещението, като в същото време не възпрепядства гледката. Касетата е налична в квадратно и кръгло сечение, което да отговори всякакви вкусове, максималните размери са 3.5 m ширина и 4.0 m височина, а цветовете на конструкцията са налични във всички цветове от RAL палитрата.

Veranda e аналога на Refleksol за засенчване на хоризонтални и наклонени остъклени повърхности. Вградената система за изпъване държи текстила изпънат дори при приложение в големи размери. Приложението на Veranda може да е както външно, така и вътрешно, а максималните размери са 3.5 m на 4.0 m. Както при останалите системи, цветовете на конструкцията са налични във всички цветове от RAL палитрата.

Фигура 9 – Приложение на Veranda

Вента Груп предлага на клиентите си избор измежду 14 различни видове тенти, които могат да бъдат монтирани на стена, стреха, а някои от тях и върху дограма. Благодарение на дизайна си, тентите са не само начин за предпазване от слънцето, но декоративна част от сградата. Специално изградената конструкция от екструдиран алуминий осигурява здравина и устойчивост на тентите, а веригата използвана в раменете им гарантира дълготрайното и безпроблемното им ползване. Някои от моделите са снабдени със специални уплътнения на кутиите, където се прибира текстила, което осигурява предпазването му от външни въздействия. Максималните размери в зависимост от модела могат да бъдат до 7 m ширина и до 5 m хоризонтална проекция, което прави възможно покриването на тераса, веранда или друго с размери около 35 m². Избора на цветове и платове за текстила е широк и включва над 140 вида. Тентите на SELT могат да бъдат контролирани както ръчно с манивела, така и автоматично с електромотор, като съществува и възможност контрола да се обвърже със сензори за светлина, вятър и дъжд. Сензорите за светлина позволяват тентите автоматично да се разтворят при определена сила на Слънцето, а тези за дъжд и вятър осигуряват предпазването им при обилни валежи или силни ветрове.

За допълнителна информация и консултация Вента Груп ЕАД е на Ваше разположение и с удоволствие ще Ви насочи в избора на най – подходящата за Вас слънцезащитна система.

Фигура 10 – Приложение на тенти

Фигура 11 – Приложение на тенти

За контакти и повече информация – Вента Груп.

Може да харесате още...