Слънцезащитни системи Schüco

Слънцезащитата е изключително важен момент при проектирането на сгради с индивидуални дизайнерски решения. Водещ е стремежът на човек да регулира притока на светлина и енергия според нуждите си. Alukönigstahl предлага вярното решение, благодарение на системите за слънцезащита Schüco от ново поколение ултрамодерни системи за управление на сгради.

Системите с ламели Schüco ALB предлагат ефективна слънцезащита без ограничаване на изгледа. Чрез насочване на светлината, ръчно или автоматично управление – фасадата и слънцезащитата се сливат в хармонично цяло. Също така ламелите поставят цветови акценти – на разположение е цялата палитра от тонове за прахово боядисване или елоксираща техника.

Schüco ALB с подвижни ламели е независима от вятъра слънцезащита с възможност за поставяне в  хоризонтално или вертикално положение. Ламелите могат да бъдат: кухи, стъклени, игловидни и Tech-Optik ламели, които се задвижват чрез мотор. Повърхността на системата може да бъде елоксирана или боядисана в различни цветове от гамата Schüco Finish. Задвижването, което превежда линейното движение на мотора във въртеливо движение е скрито в капака на ламелите. С широкия си асортимент от ламели и възможности за захващане, Schüco ALB предлага подвижна защита от прегряване и оптимизиран достъп на светлина.

Системата Schüco ALB с неподвижни ламели е слънцезащитна система за прозорци и фасади за жилищно и обектово строителство. Съществуват два вида ламели: кухи и листовидни. Големите ламели с ширина от 105 до 690 мм са с дълъг живот. Ламелите могат да бъдат разположени вертикално или хоризонтално. Наклона на ламелите се задава чрез ламелните държачи. С широкия си асортимент от ламели и възможности за захващане, Schüco ALB предлага неподвижна защита от прегряване и оптимизиран достъп на светлина.

Плъзгащите се капаци Schüco ALB са слънцезащита за прозорци и фасади в жилищни и обществени сгради. Алуминиевите капаци преминават пред прозорците с помощта на релси. Три различни вида плътни или прозрачни ламели формират пълнежа на капаците. Плъзгащите се капаци Schüco ALB се характеризират с оптимална трансперантност отвътре навън и отлична устойчивост на ветрово натоварване. Те могат да бъдат задвижвани моторизирано или ръчно.

Schüco ALB Brise Soleil е неподвижна слънцезащитна система тип навес с интегриран фотоволтаичен соларен модул, подходяща за индивидуални възможности за дизайн за прозорци и фасади. Фотоволтаичният модул с ширина от 650 мм. Системата се характеризира с линейно разположени и подредени един върху друг елементи, интегриран кабелен канал в носещия профил, редуциран добив на енергия през лятото и завишен добив на енергия през зимата, висок процент на предварителното производство на елементите и лесен монтаж, благодарение на съгласуваните един с друг системни елементи. Неподвижната система с големи ламели Brise Soleil може да се прикрепи не само като навес към прозорци и врати, а също така може да се ползва и като решение за прозоречни ленти и фасади. В комбинация с фотоволтаичен соларен модул системата доставя соларна енергия и предлага оптимална слънце- и топлозащита в сградата.

Schüco CTB  е външна, интегрирана във фасадата слънцезащита с изключително голяма устойчивост на вятър: до 30м/сек. Слънцезащитата от алуминиеви микроламели дава възможност за оптимално засенчване при ъгъл на слънцестоене над 20° и предлага същевременно голяма прозрачност отвътре. Приложима е като интегрирано решение за фасади FW50+ и FW60+. Използва се като решение за прозоречни системи Schüco AWS и при слънцезащитна система с плъзгащи се капаци ALB 10SF. Изпъкналият навън и вдлъбнатият навътре куполовиден контур на ламелите подобрява изгледа отвътре навън и затруднява видимостта отвън навътре. Намалената степен на гланца на повърхността предотвратява заслепяването и заедно с иновативния ламелен контур прави възможно използването на силно разсеяната (дифузна) дневна светлина. Ламели могат да бъдат произведени в шест цвята на елоксация и предлагат отвън една непрекъсната визия. Благодарение на геометрията на ламелите се получава една изключителна фасадна оптика, която поставя дизайнерски акценти. Многообразните възможности за монтаж и перфектната интеграция във фасадните и прозоречните прозорци Schüco предлагат още от самото начало сигурност при проектирането.

Системата Schüco CAB е интегрирана слънцезащита с регулируеми ламели, която е външно разположена и скрита във фасадни системи Schüco FWS 50 / FWS 60. Системата се характеризира с висока устойчивост на ветрово натоварване, до 25 м/с, възможно оптимално засенчване и при ветровити летни дни, подвижните ламели могат да се отворят или затворят, предварително сглобени щори за лесен и бърз монтаж, тънки ширини от 34 мм на слънцезащитните ламели, които са изработени от устойчив на износване, елоксиран алуминиев профили.

Слънцезащитната система CCB е разработена специално за вграждане в двукатен прозорец Schüco AWS 120 CC.SI. Интегрирането на системата се извършва в крилото между външното и вътрешното изолирано стъкло, като горната шина на щорите е изцяло скрита. По този начин се постига минимална видима ширина в събрано състояние и се предотвратява достъпа на светлина през страничния процеп при спуснати щори. Патентованите алуминиеви ламели с ширина 25 мм могат да се вдигат, спускат и въртят посредством електромотор със захранване от 24 V.

За допълнителна информация и консултация за слънцезащитните продукти на Schüco търговските представители и продуктовите мениджъри от Alukönigstahl са на Ваше разположение.