Соларни панели като пчелни пити за фасадите

Стартиращата компания SolarOr от Израел е изработила брилянтен нов продукт – прозрачни соларни панели,които могат да се интегрират във фасадите на сградите или като прозорци, които генерират енергия. Израелските инженери са взаимствали от природата сложната конструкция на пчелна пита и са нарекли новите панели BeeHive PV.

Соларните панели са изработени от акрил, който е с дълъг живот и може също така да служи като изолатор. Всяка пчелна кутийка събира слънчевата светлина и я увеличава 2 пъти и половина, благодарение на хексагоналната си форма и стъкления панел. Инсталирани на огряваните от слънце фасади на сградите, тези панели имат мощност от 140 вата на квадратен метър.

SolarOr са убедени, че освен функционални предимства, техните панели ще допринесат и за подобряване на естетическия вид на сградите. Самите фотоволтаични клетки са инсталирани във всеки панел така, че да поглъщат максимално количество слънчева енергия. Компанията може да прави панели по поръчка, където ориентацията на фотоволтаичните клетки да се прави според параметрите на конкретния проект/сграда.

В момента компанията набира средства и се надява да започне производство в най-близко бъдеще.

www.greentech-bg.net

Може да харесате още...