Somfy увеличава оборота си в Централна Европа през първата половина на 2020

Както през фискалната 2019 г., така и през първата половина на 2020 г. Somfy продължава да бележи ръст в оборота си в Централна Европа и задържа многогодишната възходяща тенденция на развитие. През 2019 г. подразделенията на компанията за Централна Европа в Германия, Австрия и Швейцария увеличиха продажбите си с 5,1% до 231,3 милиона евро. В световен мащаб продажбите на Somfy Group през 2019 г. са нараснали с 6,5% и са надхвърлили 1,2 млрд. евро.

По отношение на първото полугодие на 2020 г., белязано и от корона кризата, Жан-Люк Сартер, управляващ директор за Централна Европа, споделя: „Тази година пандемията Codiv-19 затрудни производството и логистиката ни, а в някои случаи доведе и до затруднения във веригите за доставка. Благодарение на голямата ни отдаденост все пак успяхме да увеличим продажбите в регион Централна Европа през първата половина на годината с 6,7% до 126,9 милиона евро. Обичайният сезонен бум на пазара на слънцезащитни продукти доведе и до изключително голямо търсене на пазара.“

Somfy се възползва от нарастващия потребителски интерес към автоматизирани и свързани домакинства: „Разрастваме се не само в основния си бизнес с моторни устройства и управление, но и в сегмента „умен дом“, продължава г-н Сартер. Потребителите изпитват нарастваща нужда от комфорт, безопасност и съзнателно отношение към околната среда. Ето защо продуктите за интелигентен дом са много популярни сред купувачите: „Somfy е надеждна марка с надеждно обслужване на клиентите, което потребителят познава – в тази област имаме съществено пазарно преимущество. Междувременно повече от пет милиона устройства в цял свят са интегрирани в нашата екосистема за интелигентни домове“, допълва управляващият директор на Somfy за Централна Европа.

Вижте също...