Soudaband – прекомпресирани ленти за уплътнение на фуги и фасади

Soudaband

Прекомпресираните ленти за уплътняване на фуги са импрегнирани ленти със самозалепващ се слой, предназначени за уплътняване на фуги на прозорци и фасади. За оптимално уплътняване е важно да бъде избран правилния вид и размер на лентата, като най-важните критерии, които трябва да се съблюдават, са размерите на фугата и планираното приложение. След монтажа на прекомпресираната лента, тя се декомпресира (разширява) и изпълва перфектно фугата, адаптирайки се към нейната форма и размер. Поради многообразието на техните качества (размер, дебелина, плътност, клетъчна структура и залепване) лентите Soudaband могат да бъдат използвани за фуги с различни ширина и дълбочина, както и за фуги с неравна повърхност и по-големи дупки. Качествата на лентите Soudaband осигуряват дълготрайно и здраво уплътняване, което с лекота преодолява сезонните вариации в размерите на фугите благодарение на своята еластичност.

Soudaband

Прекомпресираните ленти основно се класифицират според изискванията на DIN18542 BG1, BG2 и BGR. Всички уплътнителни ленти имат изолиращи качества в зависимост  от нивото на своята компресия. Разликата в класифицирането им е базирана въз основа на тяхната устойчивост на времевите условия и въздухонепропускливост. BG1 осигуряват устойчивост на интензивен дъжд с налягане до 600 Pa и са подходящи за външно приложение заради своята UV устойчивост. Уплътнителните ленти BG2 са с двойно по-малка устойчивост – до 300 Pa и са по-подходящи за вътрешни приложения, където не са изложени на промените в атмосферните условия. Освен тези конвенционални разработки на прекомпресирани ленти, съществуват и мултифункционалните ленти, които също са класифицирани според DIN18542 MF1 и MF2. И двата типа ленти са въздухонепропускливи (BGR) и осигуряват топло и звукоизолация, но също като BG1 и BG2 се различават по своята устойчивост на дъжд и излагане на атмосферните условия. Мултифункционалните ленти са all-in-one решение, което запечатва фугата на всички три нива  (отвън, по средата и отвътре) и осигурява добрата енергийна ефективност на прозоречната фуга.

Soudaband

Със Soudaband Soudal предлага завършена и разнообразна гама от стандартизирани  и нестандартизирани прекомпресирани уплътнителни ленти. Тази гама се състои от различни видове уплътнителни ленти, различаващи се по своите качества и размери (ширина, дебелина и цвят). Благодарение на това разнообразие Soudal може да предложи решения за изолация, въздухо и/или устойчивост на дъжд и вятър уплътняване. А нашите мултифункционални ленти Soudaband PRO MF1 и Aktiv Plus осигуряват уплътняване на множество нива (въздухонепропускливост, изолация и устойчивост на атмосферните условия) в един единствен продукт – истинско all-in-one решение. Всички уплътнителни ленти за фуги Soudaband притежават самозалепващ се слой, който подпомага монтажа им.

Другите им предимства с:
– бързо, лесно и чисто приложение;
– готови за употреба (нямате нужда от оборудване и инструменти за тяхното нанасяне);
– пестят време и пари ( без време за изсъхване и втвърдяване);
– подобряват енергийната ефективност на сградата;
– температурна и звукова изолация;
– преодоляват движението и промяната в размерите на фугите, причинена от смяната на сезоните;
– могат да бъдат монтирани при всякакви времеви условия;
– боядисваеми;
– уплътняват неравни повърхности.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...