Soudal обяви придобиването на словенския производител на лепила Mitol

Soudal, най-големият в света производител на полиуретанова пяна и е един от водещите доставчици на грундове, лепила и покривни материали, е горд да обяви придобиването на словенския производител на лепила Mitol. Оборот на компанията е 17 милиона евро, като портфолиото от продукти надхвърля 500 единици с високо качество и това определя водещото място на Soudal на пазара на индустриални лепила.

Mitol е основана през 1947 г. в словенския град Сежана и първоначално е бил млечна компания. През 1954 г., на основата на казеин, получен от млечни остатъци, компанията е разработила първото си лепило. През следващите десетилетия, тя започва производството на синтетични лепила. Компанията заема силна позиция на Балканите, а след това усвоява и нови пазари за износ. В момента в Mitol работят 81 души, като 60% от продукцията се изнася в над 30 страни. Mitol гама от продукти се състои от дисперсии, стопяеми лепила и лепила на базата на PVA / PU. Тези продукти са предназначени предимно за професионална обработка на дърво, хартия и опаковъчната промишленост, както и за подови настилки. Дългосрочната визия на Soudal за Mitol е да превърне компанията в център за високи постижения в областта на лепила и дисперсии за Източна Европа.

Сегашното ръководство ще остане начело на Mitol. Марян Матета, главен изпълнителен директор на Mitol, казва: „Придобиването на Mitol от компания като Soudal е огромна възможност за нас. Ставайки част от групата на  Soudal, Mitol осигурява дългосрочното си бъдеще, тъй като това ще увеличи продажбите и ще допринесе за развитието ни. Ние вярваме, че важни съвместните проекти могат да бъдат изпълнени в различни области на бизнеса.“

Vic Swerts, основател и президент на Soudal, заяви: „Придобиването на Mitol укрепва положението на Soudal в региона на Балканите и на пазара на лепила като цяло. Придобиването също укрепва нашето портфолио чрез нови продукти, както и подпомага реализирането на нашите амбиции да достигнем оборот от  един милиард евро през 2020. Имахме много положителен опит в Словения, с придобиването на TKK през 2013 г., и ние сме убедени, че придобиването на Mitol ще осигури подобен успех. Както е случаят с ТКК, ние ще продължим да разширяваме и да инвестира в Mitol. Mitol ще бъде 16-тата ни производствена база в света. „

За Soudal

Soudal е водещ световен производител на полиуретанави пени, лепила, уплътнители и покривни уплътнения. За своята 50-годишна дейност компанията Soudal се е превърнала от малка семейна фирма в международен холдинг, притежаващ производствени предприятия и представителства на всички континенти. Във фирмата Soudal Holding NV работят 2 550 души, а годишният оборот е 570 милиона евро.

Компанията доставя своята новаторска продукция в повече от 130 страни. Холдингът има 16 производствени завода, намиращи се на 4 континента и 44 представителства по целия свят. Soudal осигурява оптимална техническа и логистична поддръжка.

Собственият изследователски център, в който работят повече от 30 висококвалифицирани специалисти, постоянните инвестиции в най-нови технологии, а също така съвременната производствена база осигуряват най-добрите решения, най-високо качество и  безопасност на продукцията. Компанията редовно провежда одиторска проверка и работи в съответствие с изискванията на системата за управление на качеството ISO 9001.

 

Може да харесате още...