Специални врати за турски фармацевтичен гигант

Efaflex

Abdi Ibrahim, една от водещите компании в турската фармацевтична индустрия, поръча сто врати за чисти стаи за разширение на завода си, където в бъдеще ще се произвеждат генерични лекарства. Efaflex, специалист в решенията в областта на високоскоростните индустриални врати, достави и монтира вратите за този проект.

Неслучайно изборът пада върху 100 – EFA-SRT-CR: двете компании работят в тясно сътрудничество от 2011 г. и вече са реализирали редица проекти с интересни системни решения. Компактният, интелигентен дизайн и отличната херметичност бяха решаващи за избора.

Компактен и херметичен

Версията CR на EFA-SRT е подходящото затваряне за помещения с различни съотношения на налягането. Това е така, защото дори при високо налягане върху вратата обменът на въздуха постоянно се намалява до минимум, което увеличава експлоатационния живот на въздушните филтри. Бързото отваряне и затваряне намалява загубите на въздух и по този начин повишава ефективността в чистото помещение.

Efaflex

Вратите за чисти помещения от серията CR на Efaflex са сертифицирани от TÜV Süd за пригодност за чисти помещения за работно оборудване от клас 5 по ISO (254 EFA-SRT CR Premium) или клас 6 по ISO (678 EFA-SRT CR Efficient и 675 EFA-STT CR) по отношение на чистотата на въздушните частици. Според производителя, те са перфектно адаптирани към изискванията в контролираните производствени зони и гарантират херметичността на достъпите. Високоефективните бързодействащи врати са с гладка повърхностна структура и без изпъкнали ръбове. Следователно те могат да се почистват лесно и до голяма степен се предотвратява наслояването на частици. Типовете врати от серията CR, отговарящи на изискванията на GMP, са изработени основно от V2A. Подобно на всички високоскоростни врати от Efaflex, вратите за чисти помещения са много устойчиви и не изискват поддръжка поради изключителното си качество, се казва в изявление на компанията. Вратите са хигиенични, без ръбове и предлагат идеални условия за фармацевтичния сектор, съобразени със специалните изисквания в лаборатории, при производството на лекарства, медицинска техника или специални предпазни средства.

Abdi Ibrahim ще използва портите за влизане на хора и материали в зоната на чистите помещения. Проектантите на турския фармацевтичен гигант са поръчали всички порти с особено голяма площ на прозореца за наблюдение. Така помещенията остават светли, а по-добрата видимост прави транспортирането на хора и материали по-безопасно и максимално ефективно.

Снимки: Efaflex

Може да харесате още...