Специално остъкление за по-екологичен и енергийно ефективен дом

За собствениците на жилища, които обмислят обновяване или освежаване на дома, става все по-важно той да бъде не само уютен и удобен, но и екологичен, тъй като това не само може да помогне за намаляване на въглеродния отпечатък, но и да спести време и пари. Може би най-очевидният начин за намаляване на количеството енергия, използвана в дома, е правилното остъкляване на прозорците, за да се предотврати загубата на енергия от тях.

С оглед на това, сериите остъкляване от великобританската компания PilkingtonK Glass™ и Optitherm™ включват термоизолационно стъкло с висока производителност, което спомага за намаляване на количеството топлина, излизаща от помещенията, като я отразява обратно. Това спомага за намаляване на сметките за гориво и за увеличаване на енергийната ефективност на дома.

Pilkington Suncool™ One предлага характеристики за контрол на слънчевата енергия с допълнителна употреба на топлоизолацията, като по този начин помага на собствениците на жилища да поддържат комфортна вътрешна температура през цялата година, като същевременно дава свобода на проектиране и гъвкавост. Pilkington Suncool ™ One е идеалното решение, когато се използват големи пространства от стъкло и за двукрилни врати.

Когато става въпрос за по-стари сгради, загубата на топлина и влага, причинени от традиционните единични прозорци и по-стари дизайни, е доста разпространена. Така друго решение за по-старите решения за остъкляване предлага системата Pilkington Spacia ™ – технология за вакуумно остъкляване, която осигурява несравнима топлинна ефективност. Тази система спомага за намаляване на загубите на енергия, като същевременно запазва естетиката, историята и наследството на по-старите имоти.

Може да харесате още...