Спираловидна сграда по проект на Студио ATAH блести с ефектна стъклена фасада

Спираловидната сграда Heli-stage, проектирана от китайското архитектурно Студио ATAH, приютява Китайския текстилен център (CTC). Това е комплекс за изкуство и търговски център в Шаоксинг, Китай, който бе официално открит през лятото на 2018 г. В този проект шанхайското студио ATAH се вдъхновява от концепцията на тъкането, като прилага елементи като въртящото се колело, с цел да превърне сградата в ядрото на новия град Keкао в Шаоксинг.

Концепцията на проекта Heli-stage използва спираловидна форма, за да се размие границата между етажите, така че външното пространство да е свързано с интериора. Геометрична мрежа е вкарана в спиралната повърхност, за да се постигне непрекъснато пространство.

„Чрез спираловидната платформа за достъп посетителите ще се движат както през вътрешното пространство, така и на открито, без да осъзнават прехода между двете заради специалния ефект на подовете“ казват архитектите.

„За да се подчертае архитектурната концепция, окачената фасада на сградата е от извити триъгълни панели с двойно Low-E остъкляване и размери: 3 м/ 2.3 м / 1.6 м, обвиващи цилиндричната външна фасада. Фасадата в централната кухина се състои от един модул „.

„Тъй като градът е в непосредствена близост до високоскоростната железница, той е лесно достъпен от други градове. Проектът Heli-stage се превърна в ядрото на Китайския текстилен център. Светещата му прожекционна фасада превръща центъра в блестящ маяк сред тъмнината и ледена крепост през зимата. „

Може да харесате още...