Стъкла Guardian SunGuard® SuperNeutral™ (SN) 63 за университета в Оксфорд

Window 3
Изследователският център по неврология към университета в Оксфорд, разположен в двора на болницата „Джон Радклиф“, представлява комплекс от клинични изследователски станции, кабинети за анализ на изображения, семинарни стаи, изследователски кабинети и лаборатории. Ключовите цели пред проектантите на триетажната правоъгълна сграда с височина 15 метра са създаването на модерен и вечен външен вид, който е в хармония с околната среда, и пълно съобразяване с принципите на устойчивото строителство.

Фасадата на сградата съчетава плътни зидани стени и прозорци, подредени така, че да съответстват на положението на слънцето. Естествената вентилация се осигурява чрез вертикални вентилационни отвори, които гарантират и ефективна система за нощно проветряване, която е част от естествените инсталации за отопление и охлаждане на сградата.
Window 1

Стъклото, избрано за прозорците, е Guardian SunGuard® SuperNeutral ™ (SN) 63. То е с покритие за контрол на слънчевата светлина, което предлага модерен неутрално сив нюанс, придаващ по-изискан и стилен външен вид на сградата. Стъклото гарантира висока пропускливост на светлина, оптимален контрол на слънчевата енергия и топлоизолация. В добавка то се характеризира с много ниска външна рефлексия, както и неутрална до ниска вътрешна рефлексия.

Вижте също...