Стъклена преградна стена с надеждна противопожарна защита

Nordemann

Когато става въпрос за решения за противопожарна защита, Nordemann убеждава с компетентността си в сектора на вратите с масивна дървена рамка и с опита си по отношение на строителните елементи със стъкло.

На водещия световен търговски панаир в Мюнхен Nordemann показа, наред с други неща, иновативна остъклена стена, която комбинира надеждна противопожарна защита с високо ниво на прозрачност.

Новата остъклена стена се отличава с широка гама от варианти, които могат да бъдат идеално адаптирани към специфичните изисквания на клиента. В рамките на отделните компоненти могат да бъдат създадени стъклени повърхности с ширина до 1 600 мм и височина до 3 500 мм в съответствие със спецификациите. Чрез свързване на отделните стъкла със силиконови челни съединения могат да се реализират неограничени дължини. Ъглите могат да се оформят между 90 и 180 градуса.

За таванен и стенен монтаж Nordemann предлага както решение с масивна дървесина, така и директен монтаж със скоби от неръждаема стомана. За постигане на максимална прозрачност ширината на лицето е 25 мм, когато се фиксира със скоби от неръждаема стомана. Версията от масивна дървесина е с широчина на лицето 38 мм. Защитното стъкло, използвано за стъклените повърхности, е с обща дебелина най-малко 27 мм, като Nordemann използва закалено безопасно стъкло или ламинирано безопасно стъкло с дебелина най-малко 6 мм за външните и вътрешните стъкла. При поискване стъклото може да бъде снабдено с повърхностно покритие от лак или ситопечат.

Снимка: Nordemann

Може да харесате още...