Стъклената фасада на факултета по архитектура в Инсбрук

Ламинираното стъкло Guardian SunGuard® Solar Light Blue 52 играе решаваща роля във въздействието на фасадите на факултетите по архитектура и строителство в Университета в Инсбрук, Австрия. То намалява отблясъците от слънцето и подобрява топлоизолацията на сградата.

След реконструкцията си сградите на факултетите по архитектура и строителство в Университета в Инсбрук отразяват разликите между дисциплините и характеристиките на учебните подходи. Докато инженерната висока „кула“ предлага точно дефинирани, макар и гъвкави пространства за около 30 отделни института, архитектурната сграда, в която се помещават само пет института, е хибрид – сграда с отворен план, която прилича на лабораторен куб.

Отворената конструкция позволява стъклената фасада да се превърне в своеобразен дисплей – част от обучението, който самите студенти могат да развият допълнително със собствената си работа.

Проектантите от ATP Architects and Engineers създават централно споделено пространство за студентите, където те могат да се събират, под формата на централно разположена зона за комуникация и атриум (амфитеатър).

Избраното от архитектите ламинирано стъкло Guardian SunGuard® Solar Light Blue 52 играе решаваща роля в намаляването както на отблясъците от слънцето, така и за подобряване на контрола върху температурите вътре в сградата. Вътрешната повърхност на стъклото е покрита с Guardian ClimaGuard® 1.0, което допълнително подобрява топлоизолацията на фасадата през студените месеци.

Може да харесате още...