Стъклени прегради с добра шумоизолация от Objektbau Kienholz

Kienholz Objektbau

Тъй като все повече високотехнологични компании се конкурират да привлекат квалифицирани специалисти те следователно трябва да предлагат и отлични условия на труд. Производителят на инструменти MAS прави това, разчитайки на модерен офис със стъклени стени с перфектна звукоизолация, инсталирани от немската компания Kienholz Objektbau. Компанията залага на съвременните офис концепции при изграждането на новия си корпоративен щаб, където прозрачността, гъвкавостта и откритостта трябва да отразяват работната среда – характеристики, които оформят начина, по който се формира културата на човешките ресурси на младата компания.

Kienholz Objektbau

При проектирането на офисите, MAS разчита изцяло на най-новите открития в трудовите проучвания, според които бързо променящите се задачи изискват гъвкави екипи, които комуникират спонтанно и бързо. Потенциално всеки трябва да е в контакт със всички и за това е необходимо да има отлична видимост между служителите. Поради тези причини е решено стъклените стени да бъдат основният елемент на интериорния дизайн. Важно е, от една страна, пространствата да бъдат разделени гъвкаво, от друга страна са необходими възможности за концентрирана работа в екип. За удовлетворяване на тези изисквания са използвани плъзгащи се стъклени елементи в съчетание с отлична шумоизолация.

Kienholz Objektbau

В този интересен проект е използвана системата за преградни стени DFW Naish. Фирмата изпълнител приема предизвикателството да достави и инсталира стъклени прегради и плъзгащи се врати в големи и необичайни размери. За да се постигне най-добрата стойност на шумоизолация, са монтирани 16 мм. дебели VSG звукоизолиращи, ламинирани стъкла, които освен тези характеристики осигуряват и необходимата за всяко пространство светлина. Преградите DFW изпълняват функциите си без да имат натрапчиво присъствие – с изключително тънки рамки, само 15 мм. ширина и подходящ филигранен обков, са реализирани 300×150 см. плъзгащи се врати с тегло 178 кг. Вратите се движат почти невидимо върху малки стоманени ролки. Умната опора за издърпване и плъзгане, която е изцяло вградена в пода, също прави тежките крила лесни за отваряне и затваряне.

За повече информация: Kienholz Objektbau

Може да харесате още...