Стъклени противопожарни врати Wisniowski – гаранция за максимална безопасност и издръжливост

Wisniowski

Най-значимата функция на стъклените противопожарни врати е защитата от пожар. Основната им цел е да ограничат разпространението на огъня и дима в сградите. Благодарение на тях се осигурява допълнително време за евакуация. В допълнение, стъклените противопожарни врати допускат светлина в интериора и не нарушават визията.

Характеристики на стъклените противопожарни врати

Профилите могат да бъдат метални или алуминиеви. Всеки модел може да бъде оборудван и с антипаник механизми, които осигуряват допълнителна сигурност при възникване на пожари, аварии и други бедствия. Антипаник механизмите се инсталират в еднокрили и двукрили врати. Стъклените противопожарни врати могат да бъдат оборудвани и с електрически брави, предпазни плочи и електрически магнити. Всяка противопожарна врата задължително е оборудвана и с автомат за самозатваряне на крилата. Голямото разнообразие от модели стъклени противопожарни врати дава възможност да се монтират на всякакви места.

Wisniowski

Функционалности и приложения

Стъклените противопожарни врати се поставят на места, където има голяма опасност от възникване на пожар. Разбира се, те могат да се поставят навсякъде, където е необходима защита. Най-често стъклените противопожарни врати се поставят в обществените и административните сгради. Намират приложение и в хотелите, заводите, болниците, специализираните помещения и други. Важно е да се отбележи, че стъклените противопожарни врати могат да се поставят и на места, където няма пряка опасност от възникване на пожар. По този начин се гарантира максимална безопасност при възникване на инциденти.

Стъклените противопожарни врати се делят на различни класове, които се определят от степента на пожароустойчивост. Най-разпространените класове са EI30, EI60 и EI90. Стъклените противопожарни врати се разделят на интериорни и екстериорни. Задължително е интериорните да притежават становище за допустимост и Декларация за съответствие. Външните стъклени противопожарни врати трябва да притежават СЕ маркировка на производителя.

Wisniowski

Най-реномираният производител

Когато става въпрос за стъклени противопожарни врати, няма как да не споменем Wisniowski. Компанията притежава над 30-годишна история и е най-големият производител на стъклени противопожарни врати, портали и гаражни врати и огради и входни врати за дома и индустрията в Полша. Стъклените противопожарни врати с марка Wisniowski са гаранция за максимална безопасност и издръжливост. В продуктовата гама на бранда попадат и ролетните и секционни врати за дома и индустрията.

Дорион предоставя цялостни решения в областта на офис преградните стени, автоматизираните входни решения, ламелните щори (външни и вътрешни) и роло щори, стъклените парапети, спайдър системите, входните и оградни решения за дома и индустрията и други. Екипът на компанията ще Ви предложи различни модели стъклени противопожарни врати, които ще бъдат перфектното допълнение за Вашата сграда. Дорион е официален дистрибутор на Wisniowski за България.

За повече информация – Дорион.

Може да харесате още...