Стъклено фасадно решение без рамки

Dorion

Спайдър системите представляват стъклено фасадно решение без рамки. Наименованието идва от думата spider (паяк), тъй като стъклата се закрепят за носещата конструкция чрез елементи, които приличат на паяк (лапички). Този тип системи предоставя възможност да се получи изцяло стъклена фасада, без да се използват плътни елементи. Прозрачните фасадни панели могат да бъдат от ламинирано или закалено стъкло. Носещата конструкция е система от пръти, греди, дъги или въжета – алуминиеви или стоманени. Спайдърите (крепежните елементи) също са метални и са кръстачки за точково закрепване на стъклата.

Най-разпространените спайдър системи са в няколко варианта. Първият и най-икономичен е, когато за носеща конструкция се използват съществуващите елементи на сградата. Вторият е с носещи тръби от метал и предоставя широки възможности за проектиране. Монтажът също е безпроблемен. Третият и най-сложен вариант за изпълнение и изчисление е със система от кабели, въжета и метални пръти (вантова конструкция). Има и вариант на спайдър системи с прилагане на стъклени стойки – ребра. Едно от стъклата влиза в ролята на укрепващо ребро. В сравнение с останалите, при тази конструкция се използва повече стъкло. Вариантът не отстъпва по надеждност и здравина.

Dorion

Видове спайдър системи, области на приложение и предимства

Брандът Lisus Technology е водещ дизайнер и производител на арматура от неръждаема стомана и е специализирал своята дейност в структурно точково окачване на фасадни и интериорни стъкла. Спайдър системите на компанията са разпределени в няколко серии – серия V, серия C, серия CX и серия G.

Спайдър системите намират приложение в административни, обществени и офис сгради. Могат да служат и за преградни стени, витрини и козирки. Предимствата им са функционални и чисто естетически. Част от тях са липсата на плътни елементи, широките възможности за проектиране, максималната прозрачност, както и устойчивостта на външни условия. Структурираните болтове за различни от стандартните дебелини на стъклопакета са допълнение към спайдър системите. Могат да бъдат с полирано или сатенирано покритие.

Dorion

Подробна информация за различните серии спайдър системи, както и каталози, ценови листи и чертежи ще откриете в сайта на Dorion. Не забравяйте да разгледате и реализираните проекти, за които екипът на Dorion e доставил системите за точково окачване на стъкла.

Може да харесате още...