Стъкло, което предпазва птиците

Aviprotek E

Тъй като проблемът със сблъсъците между птици и сгради става все по-известен, голям брой градове и общини в света приемат законодателство, което обръща внимание на строителството и реновацията на сгради, а в някои случаи изисква използването на материали, предпазващи птиците. С приблизително 1 милиард смъртни случаи на птици годишно от сблъсъци, някои строителни материали могат да въведат огромна промяна.

Aviprotek E

През последните години производителите на стъкло разшириха своите продуктови линии, за да включат безопасни за птиците решения (виж публикация), които удовлетворяват естетическите, производителните и целите за безопасност на птиците. Правителствата и екоорганизациите реагират на новите решения за стъкло чрез въвеждане на стандарти и закони, които използват тези продукти.

Aviprotek E

Екологичните съображения, заедно с естетиката и производителността, са ключови фактори при проектирането със стъкло за всяка сграда. За щастие, днешните опции за стъкло, безопасно за птиците, могат да отговорят на изискванията. Така например, новото стъкло Aviprotek E, разработено в сътрудничество на фирмите Vitro Architectural Glass и Walker Glass, има ецвана с киселина повърхност, която го прави безопасно за птиците. Освен това стъклото предоставя всички останали нужни характеристики относно слънчевата регулация, както и редица варианти за дизайн. Стъклото се предлага с вертикални, хоризонтални или органични линии или различни точкови модели, които да отговарят на нужната естетика.

За повече информация: Vitro Architectural Glass

Може да харесате още...