Стъкло с ниско съдържание на желязо от Vitro Architectural Glass е топ продукт на 2019

Glass 1

Стъкло с ниско съдържание на желязо от Vitro Architectural Glass е избрано сред други 100 за топ продукт на 2019 г. от редакторите на списание Building Design + Construction (BD+C).

За да отговорят на преобладаващата напоследък тенденция за по-прозрачни стъклени фасади, архитекти, дизайнери и собственици на сгради търсят изключително чисто, неутрално остъкляване, което да осигури кристално ясна гледка. Стъклото Acuity е с 60% по-малко зелено от обикновеното прозрачно стъкло и е достъпно решение за архитектурни проекти, целящи да осигурят отлична видимост към околния свят.

Acuity може да бъде поръчано от Vitro Architectural Glass със слънцезащитните покрития Solarban® 60, Solarban® 72, Solarban® 90 и с нискоемисионните покрития Solarban® R100 и Solarban 67 за повишаване на енергийната ефективност на сградите. Solarban Acuity стъклата се предлагат с дебелина от 6, 8 и 10 милиметра. Стандартен двоен стъклопакет от стъкла Solarban Acuity с обща дебелина от 25,4 мм. може да постигне пропуск на видимата светлина до 73% и коефициент на пропускане на слънчевата топлина в диапазона от едва 0,23 – 0,41.

Може да харесате още...