Стари и рециклирани самолетни части изграждат тази „Вила на авиатора“ в Ню Йорк

„Вилата на авиатора“ е образец за съвременна градска архитектура, който може да накара човек наистина да се чувства като в „замък в небето“. Проектът е вдъхновен от усещането, че човек се намира в самолет и гледа отвисоко на земята. Самата къща е проектирана с идеята да бъде изработена от спасени и рециклирани стари самолетни части. Съставена е от три области – отворена дневна с кухненски кът, библиотека и офис на горния етаж с конзолна спалня . Резултатът е дом с високи тавани и „летящи“ цветове.

След като е прекарал целия си живот във въздуха, почти всеки пенсиониран пилот мечтае да продължи да „лети“ и да вижда земята като на длан. Тази вила пресъздава усещането за живот в откритото небе. „Вилата на авиатора“ е къща, построена от спасени самолетни части в щата Ню Йорк, за да се симулира усещането на самолет по време на полет. Тя е със силно остъкление и издигната „на кокили“ между „две морета“ – един голям басейн от едната страна и малко езеро от другата страна.

Дълъг и прав частен път води до вилата, имитирайки пистата за излитане и кацане на самолетите.

Къщата се състои от три основни помещения, започвайки с дневна с отворен план и кухненски бокс, с просторни помещения, покрити от тавани на височина 10 метра. От там стълбата се извива нагоре до частен офис, санитарен възел и конзолна 10-метрова спалня, заобиколена от ъгловати остъклени прозорци, защитени с перфорирани екрани.

Къщата се намира в непосредствена близост до малко езеро на север, а от южната страна има басейн с палуба.

greentech.bg

1

Може да харесате още...