Стартира официално Международният конкурс за студенти по архитектура Сен-Гобен „Мулти-Комфортна Къща“ 2018

На 30.10. 2017 г., в град София, в Центъра за култура и дебат „Червената къща” беше поставено началото на официалното откриване на 14-тото поредно издание на конкурса за студенти по архитектура Сен-Гобен „Мулти-Комфортна Къща“ 2018, на тема: „Създаване на жилищна среда в Дубай“.

Конкурсът е посветен на студентите по архитектура, дизайн, урбанизъм и инженерни специалности, свързани със строителство на сгради от съответните университети, събитието има за цел по-добро разпространение на идеите на енергийната ефективност и различното измерение на комфорт: топлоизолация, звукоизолация, визуален комфорт, качеството на въздуха.

Изданието беше официално открито от инж. Димитър Пенев, управител на Сен-Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД, направления Изовер и Ригипс. В своето експозе инж. Димитър Пенев разказа за историята и развитието на Сен-Гобен, като застъпи основните направленията, които са представени на българския пазар, а именно: Isover, RigipsEcophon и Weber.

Повече за самия конкурс относно заданието, програмата, етапите и критериите в него засегна г-н Дойчин Доцински, експерт „Мулти-Комфортна Къща” и организатор на национален конкурс за студенти Сен–Гобен „Мулти-Комфортна Къща”.

Накрая арх. Веселин Веселинов, съорганизатор и консултант в националния конкурс и сертифициран дизайнер на пасивни сгради даде допълнителна и полезна информация на бъдещите участници относно терена за проектиране в Дубай на „Мулти-Комфортна Къща”.

На събитието присъстваха студенти, преподаватели и победители в предишните издания на конкурса, които от своя страна разказаха за впечатленията си и емоциите, които са ги съпътствали по време на надпреварата.

Допълнителна информация за конкурса и за Saint-Gobain ISOVER можете да намерите на:

www.isover.bg – национален уебсайт на Saint-Gobain ISOVER;
www.isover-students.com – международен уебсайт на Студентския конкурс Мулти-Комфортна къща;
www.isover-construction.com – база данни на архитектурни CAD детайли, брошури и филми;
www.isover.com – международен уебсайт на Saint-Gobain ISOVER.

За контакти:
Дойчин Доцински, doychin.dotsinski@saint-gobain.com.

Може да харесате още...