Стартира първото издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”

Deceuninck
Енергийната ефективност и естетиката на детайла са сред акцентите в престижната надпревара

На 15 юли 2021 г. бе даден стартът на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството на Декьонинк (Deceuninck) за България. Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за проектиране и озеленяване на тераси.

Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. Кандидатурите могат да бъдат свързани с реализирането както на голяма жилищна или търговска сграда, така и на фамилна къща. Във фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и прилагащи нестандартни иновативни решения.

Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са лесни за поддържане и трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот.

Журито на „Свързани пространства” включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата. Н.П. Фредерик Мьорис, Посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово е почетен патрон на конкурса, а председател на журито e инж. Аспарух Щерев, изпълнителен директор на Декьонинк България.

Останалите членове са Кристоф де Мил, член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България, Иво Трингов, член на Борда на Директорите на Кордеел България, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България, Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg, архитекти Дора и Светлин Маринови, основатели на архитектурно бюро „Гауди-ДС“ ООД.

Финалът на конкурса ще бъде на 01.12.2021 г., като  авторът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда и признание от общността.

Амбицията на Декьонинк България е да превърне конкурса в инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при проектирането на сгради. Повече информация ще намерите на сайта www.connected-spaces.eu.

За Декьонинк:

Deceuninck е основан през 1937 г. от Бенари Декьонинк и членовете на неговото семейство са в управлението на групата Deceuninck и досега. Той е вторият по големина производител на PVC дограма в Европа със седалище в Hooglede-Gits, Белгия. Българският офис на Декьонинк е основан през 2000 г. и осигурява продажби, маркетинг, клиентска и техническа поддръжка на територията на цялата страна.

Може да харесате още...