Стартира санирането на поредния блок в гр. Стралджа

Стартира строителната дейност за последния, пети блок в гр. Стралджа по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Обектът е многофамилна жилищна сграда, изградена по системата пакетноповдигащи плочи с окачени фасадни панели. Построена е през 1979 г. и представлява блок с два входа, на пет етажа, с разгъната застроена площ от 3072 кв. м., съставена от 40 апартамента.

За въвеждане на мерките за енергийна ефективност са предвидени близо 400 000 лева: топлинно изолиране на външните ограждащи елементи – външни стени, тавани, подове и др., подмяна на дограма, ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка и др., въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части, конструктивно укрепване.

Очаква се строително – монтажните работи да приключат само за три месеца и половина.

От община Стралджа подчертаха, че със завършване санирането на поредния, пети блок, в Стралджа ще приключи изпълнението на националната програма. Поетият ангажимент от страна на общината за благоустрояване на района остава и за бл.53, за да може целият квартал да придобие напълно обновен и модерен вид. За по-нататъшното поддържане ще имат грижа гражданите.

Може да харесате още...