Стоманената дограма – универсална и модерна

Steel 2

Прозорците със стоманена дограма в индустриален стил винаги са модерни, а здравината и разнообразието на стоманата я правят много подходяща за външно остъкляване, двойни врати, вътрешни прегради и душ кабини.

Заключените в стоманен профил стъклопакети са изключително издръжливи и сигурни. Изискват по-малко поддръжка в сравнение с прозорците с дървена рамка и са направени от по-тънки профили, което позволява проникването на повече светлина в сградите.

По подобен начин все по-популярните белгийски врати от стъклопакети в стоманени профили (състоящи се обикновено от две крила и използвани за оформяне на входни пространства към външни градини или веранди, или като големи стъклени прегради) отварят пространството и така увеличават максимално потока светлина, влизащ в дома.

Стоманата е чудесна и за интериорни прегради. Те могат да служат за разчупване на жилищното пространство, като осигуряват на обитателите самостоятелност на отделните помещения без намаляване на общата площ.

Елегантността на стилната стомана не спира дотук – материалът намира широко приложение и в банята. Стоманените душ-кабини са идеален вариант за комбиниране на индустриален с модерен дизайн. Материалът е лесен за почистване и поддръжка и същевременно увеличава светлината в зоната на душа. Монтирането на допълнителни уплътнения гарантира, че стоманеният щит е напълно водоустойчив.

Стоманените прозорци с 16 мм двоен стъклопакет, запълнен с криптон, са идеални за исторически и/или съвременни жилища. Те са в състояние да отразяват топлината обратно в помещението и да подобрят топлинната ефективност. Произвеждат се и единични стъкла в стоманени рамки, използвани най-вече в исторически сгради и архитектурни паметници.

Сред недостатъците на стоманените прозоречни профили са ниските топлоизолационни свойства на материала – това ги прави не толкова подходящи за използане в енергийно-ефективни сгради.

Може да харесате още...