Строят нов 19-етажен комплекс в “Овча купел”

Строителството на 19-етажен модерен жилищен комплекс в столичния квартал “Овча купел” започва до дни.

Проектът G Tower е на “Главболгарстрой”.

От компанията са се срещнали с жители на квартала, представили са проекта за новия комплекс и са ги уверили, че никой няма да ги остави без достъп до домовете им. Живеещи в един от блоковете на ул. “Маестро Кънев” са имали тревога, че ще бъде затворена улицата, която попада в проекта на новия комплекс.

“Главболгарстрой” купува имота през 2013 г. от частно лице. Според нотариалния акт продавачът го е придобил чрез договор за замяна на имот – частна държавна собственост. Част от улицата попада в парцела на компанията, но оттам увериха, че никой никога не е предвиждал да бъде затваряна и бъдещият комплекс изключва тази площ.

Постарахме се да създадем проект, с който да осигурим уникални гледки от всяко жилище. Внимателно изследвахме размера, ориентацията и местоположенията на отделните жилища, за да предоставим максимален простор, слънчева светлина и видимост към Витоша или София, обясниха от компанията. Сред акцентите в проекта е остъклен външен панорамен асансьор, предоставящ директен достъп до топапартаментите.

Най-високата точка на сградата е изтеглена на север и на изток, за да е максимално отдалечена от съществуващия блок. Проектът предвижда след 12-ия етаж площта да намалява и на последния етаж има кула с малка площ. Така се получава нещо като “подострен молив с ексцентричен връх възможно най-далеч от съществуващия блок”. Новата сграда няма да засяга източното изложение на нито един апартамент от най-близкия блок.

24chasa.bg

Може да харесате още...