Студоустойчиви системи за закрепване на фасадни и прозоречни конструкции

Монтажните работи извън обекта се характеризира с по-висока степен на сложност поради променящите се климатични условия. През зимата, когато монтажникът избере грешните анкери или дюбели, сняг и студ могат да влошат качеството на закрепването, което може да има непредвидими последствия. На пазара има иновативни продукти, които могат безопасно да се използват за монтаж на фасади, прозорци и врати, когато температурата спадне под нулата. Немската фирма Fischer е производител на крепежни елементи.

От декември до февруари повечето строителни работи обикновено се извършват вътре в сградите, а за работата на открито се очакват по-благоприятни условия. Замръзванията и трудните зимни условия не трябва да забавят работата. Модерните крепежни елементи са проектирани така, че да могат лесно да се справят с отрицателните температури и влажност. Представляваме видове крепежни елементи, които според производителят няма да подведат монтажниците на прозорци през зимата.

Студоустойчиви полиамидни дюбели


Дюбелите са най-популярният и най-често използваният тип закрепване при монтиране на прозорци. Полиамидните продукти може да се използват дори и при тежки студове. Този материал, за разлика от другите пластмаси, не само е устойчив на абразия и механични повреди, но с него може да се работи и  при отрицателни температури до -40 градуса по Целзий.

Важно е да се отбележи, че полиамидът не променя свойствата си под влиянието на неблагоприятни метеорологични условия, нито през годините. Тези дюбели са особено полезни за професионална работа на открито. През зимата те могат да бъдат използвани за създаване на носещи конструкции на фасадата и монтаж на рамки за прозорци и врати.

Химически анкери за всяко време


Друг вид фиксация, посветена на зимните проблеми, са специалните версии на химическите анкери тип „висока скорост“. Тези продукти са устойчиви на ниски температури (под -15 ° C) и осигуряват бърз и лесен монтаж благодарение на намаленото време за втвърдяване. Като цяло, това са универсални системи, които работят добре на много основи, както  на гладки бетонни, така и на такива с пукнати. Химическите анкери осигуряват сигурен външен монтаж на конструкции като парапети на балкони, тенти, сенници, прозоречни рамки или решетки.

При ниски температури е възможно бързо и икономично да се използват химически капсули като крепежни елементи, които също са изработени от сложни винилови смоли. Формулата, използвана в химическите крепежни елементи, не съдържа стирен и не променя ефекта си под влиянието на студ. През зимата бързите химически капсули ще бъдат добър избор за монтажни работи, които при трудни условия (под -30 ° C) бързо и постоянно свързват основата с крепежния елемент. Една капсула е достатъчна, за да запълни един отвор, в който се вкарва съответният крепежен елемент или анкер. Пълното притягане на елемента може да се извърши след две минути.

Полиамидните дюбели и химическите анкери могат да се използват за много цели целогодишно. Трайността на полиамидния материал и химичният състав на анкерите правят тези крепежни елементи незаменим и надежден помощник на монтажника.

Може да харесате още...