Sunflex – за още по-красиво лято на балкона

Sunflex

С остъкляването на балкона можете да спечелите жилищна площ и да удължите лятото. Възможни са различни видове остъкляване за различните видове балкони и изисквания на живущите. Управляващият директор на Sunflex Денис Шнайдер разкрива кои са те.

„Остъкляването на балкони предпазва от дъжд, вятър, студ и сняг през цялата година“, казва Денис Шнайдер. „В този случай окачените плъзгащи се и въртящи се стени могат да се монтират върху съществуващ тухлен парапет или да се изградят като цялостно остъкляване с парапет зад него.“

Шнайдер продължава: „Системата SF25 предпазва от вятър и атмосферни влияния с 6, 8, 10 или 12 мм закалено безопасно стъкло. Системата с двоен стъклопакет SF35 с 18 или 20 мм изолационно стъкло осигурява още повече уют при студ и дъжд.“

Системите от цяло стъкло могат да се отварят навътре или навън според нуждите и да се отварят на една или на две страни, което спомага за спестяване на място при разполагането на отделните елементи. Уплътнението в горната и долната част на рамката на крилото и страничното уплътнение предпазват жилищното пространство от проникване на влага.

Sunflex

Тъй като елементите на плъзгащите се системи могат лесно да се преместват поотделно и през ъглите, са възможни и частични отвори, например само за защита от страната на вятъра или за отваряне само на един елемент за чист въздух. Когато е напълно отворена, системата няма ъглови колони, които пречат на ясната видимост, позволявайки на много светлина да влиза в помещенията.

Шумът от движението или шумните съседи могат да нарушат спокойния ден на балкона. Допълнителното остъкляване е практична възможност, особено за апартаменти в градовете. Както през лятото, така и през зимата стъклените системи заглушават силните шумове отвън.

Плъзгащата система SF20, при която стъклените елементи могат да се плъзгат от центъра надясно и наляво или от едната до другата страна, предлага лесна защита от смущаващи шумове и лоши атмосферни условия.

Безшумното отваряне и затваряне на елементите предпазва също и вашите съседи. Това означава, че можете да се отпуснете на балкона по всяко време на деня и в същото време да имате защитено място, където да седнете уютно със семейството или приятелите си, да изсушите прането си на чист въздух или да зазимите растенията си.

Снимки: Sunflex

Може да харесате още...