SWISSPACER Air решава важен проблем при стъклопакетите

SWISSPACER Air е иновативен компонент, предназначен да регулира налягането на въздуха в стъклопакета и да предотвратява повреди, причинени от противодействие на климатичните натоварвания или промените в надморската височина. SWISSPACER Air се вгражда в дистанционера и уплътнителя, облекчавайки промените в налягането на въздуха в стъклопакета, което може да причини повреди.

SWISSPACER Air предоставя решение за основен проблем в индустрията. Въздухът в пространството между стъклата се адаптира непрекъснато към околното атмосферно налягане, но е ограничен, тъй като системата в стъклопакета е затворена. Ако стъклопакетът е инсталиран на различна надморска височина от тази, на която е направен, не се извършва компенсация на налягането. Това може да доведе до значителна деформация – стъклените панели да се издуят, ако вътрешното налягане е по-голямо, или да бъдат всмукани, ако вътрешното налягане е по-малко от това на външната атмосфера. Така или иначе, уплътнението може да се счупи и прозорецът да се повреди.

Досега производителите на херметизирани стъклопакети и производителите на прозорци трябваше да се съобразяват с разликата в атмосферното налягане между производствения обект и мястото на монтаж. Ефектът се появява и по време на транспортирането, когато има големи разлики във височината, например през тунели, над планински проходи, или с въздушен транспорт. Рискът от подобно увреждане може да бъде сведен до минимум, ако между външната атмосфера и въздуха в запечатания модул се осъществява непрекъснато изравняване на налягането.

Може да харесате още...