Така се отварят гаражните врати днес

Гаражните врати се подчиняват на радиосигнали, трансподери и дори на пръстов отпечатък.

Преди отваряхме гаражните врати ръчно. Днес повечето гаражни врати се отварят автоматично с помощта на дистанционно управление, което е не само практично, но служи и като елегантен аксесоар. Със своя скенер за пръстови отпечатъци, фирма Хьорман отива още една крачка напред.

Много хора паркират колата си в гаража за през нощта и оставят за по-удобно дистанционното вътре. В такъв случай на следващата сутрин вратата може да се отвори с манипулатор с обикновен ключ или още по-лесно и елегантно – с трансподер. Трансподерът представлява малък щифт от висококачествена пластмаса, който се задържа за кратко пред вградения до вратата приемник. Това го прави особено подходящ за обществени гаражи с много паркоместа. Ако пък не искате да носите допълнителни части на ключодържателя си, можете да отворите вратата с цифров код. Той се въвежда на малка клавиатура, разположена в близост до вратата. По желание клавиатурата на клиента, клавиатурата може да бъде оборудвана и със защита срещу вандализъм.

Ексклузивна възможност за отваряне на гаражната врата без използване на ключ предлага скенерът за пръстови отпечатъци. С него няма опасност да забравиш или да загубиш ключа си, нито пък да не се сетиш за цифровия код. „Ключът” е винаги с теб.

В скенера FL 100 на Хьорман могат да се запаметят до 100 пръстови отпечатъка, които осигуряват достъп до гаража на 100 различни лица. Тази иновация е много удобна за децата. Ако съществува преход от гаража към къщата, децата могат лесно да си влязат вкъщи, без да им се налага да носят със себе си ключ. Така може да се предотврати евентуалната загуба на ключа и последващата скъпа подмяна на брави и патрони.

За хората с изтънчен вкус Хьорман създаде дистанционните управления HSD 2 и HSP 4. Благодарение на отличния си дизайн и висококачествените материали като алуминий и хромирана стомана дистанционното HSD 2 на Хьорман беше отличено с престижната международна награда Red Dot Product Design. Кръглото дистанционното управление HSP впечатлява не само хромирания си обков и елегантния черен цвят, но и с изключителната си ергономичност.

За Хьорман
Днес на пазара на строителни елементи вратите, касите и задвижванията се свързват с марката Хьорман; защото групата Hörmann е лидер на този пазар в Европа.

Това беше постигнато с продължаващо десетилетия, постоянно разрастване на семейната фирма под знака на иновацията, гарантирането на качеството и близостта до клиентите.

Днес групата Hörmann се ръководи от третото и четвъртото поколение – внукът и правнуците на основателя на фирмата Аугуст Хьорман. Лично отговорни съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман и Kристоф Хьорман.

Групата Hörmann е непрекъснато разширяващо се предприятие с международна насоченост. Врати, каси и задвижвания се произвеждат в 15 високо специализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия.

С помощта на над 6.000 сътрудника, в 100% фамилното предприятие се постига оборот от над 1 милиард евро. Фино изплетената мрежа от над 50 собствени филиала и многобройни дистрибутори в над 30 държави гарантира на клиента кратки срокове.

За контакти и повече информация – www.hormann.bg

Вижте също...