Там, където ръждата и корозията нямат шанс!

В летните жеги всеки търси прохладния морски бряг, влажния въздух с мирис на море и незабравимата гледка на изгрева през прозореца.  За да не бъде помрачена тази романтична картина от кафяво-червеникавия цвят на ръждясващия обков по вашата дограма, фирма КОМАТЕК-КМТ, основен представител на обков МАСО, Ви предлага висококачествен продукт с гарантиран ефект срещу ръждата – МАСО TRICOAT.

Той е разработен от специалистите на МАСО и е предназначен за  дограма в зони с високо съдържание на вещества, предизвикващи корозия на метала. Влиянието на околната среда или определени агресивни вещества могат да предизвикат ранна корозия по обковите. Досега не беше открито покритие, което в достатъчна степен да устои на подобни екстремни влияния. Сега MACO предлага на своите клиенти новото покритие TRICOAT, осигуряващо трайна и ефикасна защита на обкова. Новото покритие потвърждава уникалността си със сензационните резултати при корозионните тестове.

Прилага се в региони, където обковите са изложени на екстремни натоварвания – крайбрежните зони и замърсени индустриални зони.

Революционно покритие за обков против корозия!

Революционното покритие MACO TRICOAT притежава превъзходни качества. Прилага се в области с повишено съдържание на сол във въздуха или наличие на химически активни вещества. При места с разпрашен солен разтвор са постигнати най-високи стойности, съгласно Германския промишлен стандарт DIN 50021-SS. MACO TRICOAT притежава висока устойчивост срещу химическите атаки на киселини и луги. Покритието на горната и долната панта каса се извършва по специален метод за прахово нанасяне. Фино структурираната повърхност е крайно устойчива на корозия и драскане, отблъсква водата и мръсотията. Изискванията, поставени от МАСО при теста с разпрашен солен разтвор,  съгласно DIN 50021-SS, са 600 часа при макс. 5%-ен дял бяла ръжда и 1 000 часа при макс. 5%-ен дял червена ръжда.

Сфери на приложение

Обковът е подложен на атмосферни и промишлени влияния, причиняващи ръжда. Това прави обкова неизползваем. Обковът с покритие MACO TRICOAT има  много широко приложение – като стандартен или в горепосочените условия,което гарантира сигурност и дългосрочна употреба. Употребата на MACO TRICOAT е задължително на места, където антикорозионната устойчивост на галванично поцинкованите повърхности е недостатъчна.

Благодарение на уникалното си трипластово покритие обковът Tricoat осигурява дългосрочно и безпроблемно използване, без да се притеснявате от ръжда и други дефекти по металната част на дограмата.

Пластова структура при стоманените обкови:

Сферите на приложение са много и разнообразни. Фирма КОМАТЕК-КМТ, като основен представител на марката МАСО, препоръчва задължителна употреба на  MACO TRICOAT  в следните обекти:
– Крайбрежни или островни обекти;
– Обекти с концентрация на пари на млечната киселина  (мандри,  млекопреработвателни предприятия);
– Обекти с трайно влияние на хлорни пари (плувни басейни, бани)
– Помещения, трайно подложени на висока влажност (мазета, перални);
– При дървесни видове, съдържащи дъбилни вещества (дъб);

Висок потенциал при видимите части на обкова!
Горнити и долни панти са видими и  изложени най-много на корозионните сили. Затова те се третират по специален метод за прахово нанасяне. С покритието Tricoat горните и долни панти са с висока антикорозионна защита, устойчиви на драскане, отблъскват водата и мръсотията.

Пластова структура при обковите от цинково-алуминиева сплав
(Горна и долна панта каса)

В какъв цвят може да се поръча?

TRICOAT се произвежда единствено в светлосив цвят.
Благодарение на приятния сребрист оттенък на покритието, MACO TRICOAT постига оптически ефект. Прозорците и вратите с този вид обков имат по- привлекателен външен вид.

Специалните винтове са гарант за качество!
Към общия пакет MACO TRICOAT се предлагат и специални винтове. Те предотвратяват контактната корозия и така гарантират дълъг живот на прозореца. Винтовете със специално покритие са два вида – за пластмасови и за дървени прозорци и се произвеждат в три размера.

за пластмасови    за дървени   
4,0 x 22 мм
3,9 x 25 мм
4,0 x 30 мм
3,9 x 32 мм
4,0 x 40 мм
3,9 x 38 мм

Към продуктовите групи, които се произвеждат с покритието MACO TRICOAT принадлежат обковите за едно- и двуосови прозорци от сегмента Maco Multitrend, бравите Maco Protect, и обковите за плъзгане Maco Rail-systems.

Може да харесате още...