Тънки и леки фасади с над 50 години живот

Equitone

Equitone е фиброциментов фасаден материал, който се произвежда в Европа от 50-те години на миналия век от Equitone, но под името ETERNIT. Завършеният панел е устойчив на атмосферни влияния и UV лъчи. Toй е съставен от цветна основа с полупрозрачно цветно покритие, през което прозира структурата на фиброциментовия материал.

Equitone има следния състав: портланд цимент, минерални пълнители, целулозни влакна, пълнители от полиетиленови влакна. Дебелината е 8 мм и 12 мм. Панелите се предлагат в неотрязан или отрязан формат; максималният размер е 3100×1250 мм и може лесно да се трансформира във всякаква форма или размер, за да отговаря на желаната модулация на фасадата.

Панелите, които излизат от производствената линия, имат необработени ръбове. Те са на разположение на дистрибуторите с оборудване за самостоятелно рязане и подрязване според нуждите на всеки проект.

За клиенти, които не разполагат с необходимите съоръжения за рязане, фабриката предоставя тази услуга. Необходимо е да се отрежат около 15 мм от необрязания (необработен) панел, за да се осигури правилна квадратура.

Методите за закрепване включват занитване, завинтване и невидимо механично закрепване върху метални или дървени носещи рамки.

Equitone

Фиброциментовите материали Equitone могат да се използват в следните приложения:
– фасада: задна вентилирана фасадна облицовка и детайли на прозорци и врати;
– декоративна облицовка на тавана;
– вътрешна облицовка на стената.

Фиброциментът Equitone е негорим (Euro A2) и има очаквана продължителност на живота над 50 години. Фасадите, изградени с Equitone, са тънки и леки, но същевременно изключително издръжливи, което води до минимално изразходване на енергия и суровини.

Снимки: Equitone

Може да харесате още...